Inlägg

Inlägg som Conditioned har skrivit i forumet
Av Conditioned

1.) Ha inte services som är synliga från nätet på default portar. Minns inte hur det är på windows men har för mig att där som i linux krävs superanvändarrättigheter för att köra services på portar under 1025.
2.) ANvänd virtuella maskiner som är lätta att avinstallera vid intrång.
3.) Kan man få tillgång till ett lokalt konto försöker man att eskalera sina privilegier, oftast för att exekvera någon slags skadlig kod. Främst kanske på ftp servern, och i ett senare skede i windows. Annars kan man få gratis bandbredd och sätt att dölja sig. Trevligt ifall man vill sprida något härligt till mängder med människor. Annars kan det ju vara mysigt att lägga filer i startupfoldern.
4.) Många ftpservrar kan man köra kommandon på som inte ahr med fildelning att göra. T.ex att administrera ftp konton. Det här kanske gäller mestadels linuxservrar, vet faktiskt inte om eller hur många windowservrar man kan göra det här på.
5.) Använd kryptering på server och klient. Med rimlig cpu på servern bör hastighetssänkningen vara låg.
6.) Uppdatera givetvis services man kör mot internet slaviskt.
7.) Har man blivit komprimerad, vilket jag inte tror op är, förutsatt att han h ållit filezilla uppdaterat, så bör man blåsa om hela maskinen. Man vet aldrig 100% vad för otrevliga saker en inkräktare lämnat efter sig.
8.) Jag skulle också rekommendera att köra ftpserver från en egen hårddisk.

Mest självklarheter kanske men jag är trött och hoppas jag inte missat något.

De där märkliga kommandona som har skickats är antagligen exploits mot vissa serverversioner. Det finns 2.5 miljarder människor med tillgång till internet, om de försöker tillräckligt ofta får de napp förr eller senare.

Av Conditioned
Av Conditioned

Det beror på vilken upplösning du kör. Om du kör 3 skärmar vore nog pcie 3 lämpligt, annars tror jag inte det.

Av Conditioned

Många ssd-tillverkare har verktyg som fungerar med deras ssd:s just i detta ändmål.

Av Conditioned

Kolla dpc, prova stäng av ljudkort och andra enheter (1 i taget). Jag kan få liknande problem om jag inte installerar outpost på korrekt sätt.

Av Conditioned
Skrivet av JeagerMeisterSWE:

Vet att det är tragiskt att vara klok i efterhand. Men jag köper väldigt lite saker på nätet som jag inte känt på i verkligheten. Särskiljt när det kommer till kringutrustning som ska tåla en del.

Jag måste ändå påstå att jag förstår webbhallen. Inget ska på grund av bristande kvalitet behöva så långt tid på sig att gå sönder. Särskiljt inte hörlurar, då man tar av och på sig dem hela tiden. Gränsen mellan kvalitet och handhavande är svår och man får tyvärr lära sig att världen är orättvis.

Kan vara ett bevis på att han varit väldigt försiktig.

Av Conditioned

Jag har också haft problem flera gånger med dem. Det värsta var när jag inte fick min samsung skärm att gå i 120 hz. Fick inte den fixad för att jag inte hade kartongen kvar. Som tur var hade de annonserat ut en egenskap som inte de europeiska versionerna av skärmen hade utan bara de amerikanska. Då fick jag byta. Tror jag tom fick pengarna tillbaka :). Köpte den på något annat ställe och då fungerade den perfekt.

Ibland köper jag småsaker där som inte är värda några pengar för det är relativt nära för mig till butiken men allt annat inhandlas på seriösa ställen.

Av Conditioned

Byt uttag med din bror i routern Skulle kanske kunna vara att routern har svårt att förhandla vilken typ av hastighet (100 full/halv duplex tx etc). Om det inte fungerar kanske du kan testa ett annat nätverkskort.

Föredrar winmtr framför pingplotter är nog lättare att förstå också.

Du tolkar informationen så här:
*=router
---=lina
En router är en dator som skickar information mellan datorer. En lina är en lina som skickar inforamtion mellan routrar.

Varje ip i pingplotter (ett ip är en kombination av 4 'oktetter' alltså siffror med 3 punkter emellan. T.ex 10.0.0.1). Ett ip motsvarar en unik dator (enkelt uttryckt) på internet.
En ping är en signal som mäter tiden mellan en maskin och den maskin den är skickad ifrån.

<dindator>---*---*---*---*---*---*---

Så den första 'stjärnan' i diagrammet ovan är alltså 192.168.1.1. Det är din router hemma. Nästa är 78.69.27.1. Det är telias huvudrouter för dig och de flesta av dina grannar. Maskinen du testar mot är 173.194.71.147. Osv.
Så det pingplotter gör att visa dig VAR någonstans du eventuellt har ett problem. Så det du ska göra är alltså att använda det (eller winmtr) när du vet att du har problem så att du hittar var felet är. Som det verkar just nu så är det första hoppet, allstå mellan dig och din router.

Ps. Jag föredrar att mäta mot ftp.sunet.se

Av Conditioned

PS. Om du följer videon så sparar du också 700 kr + på att slippa skicka till supporten.

Av Conditioned

Prova flytta tillbaka, jag hade det där en gång och drog ur och satte i kortet igen, sen fungerade det.

Av Conditioned
Skrivet av Ferrat:

Visst är det surt men du har haft dem i 3år+ utan strul, känns lite överdrivet att bli sur på teknikprylar som hållit så länge. Trist när de har ett "designfel" men oavsett hur väl skötta de är och ser ut antar jag att du faktiskt använt dem under åren? dvs hörlurarna tog 3år+ av hantering innan de gick sönder.

Jag skriver också i mitt inlägg (mellan raderna) att jag hade inte sagt något om det var vanligt slitage. Det som jag är 'sur' på är att det finns ett problem som man inte erkänner och inte åtgärdar. Dessutom är jag mest lättade att lurarna fungerar som de ska. Jag älskar dem. Jag skriver mest för att varna andra.

Av Conditioned
Skrivet av El_Raspberry:

Köpte du direkt från AKG eller återförsäljare?
Garanti?
Reklamationsrätt i 3 år.

Var cirka 4 år sedan jag köpte dem. Akgs support (den svenska) sa att det var 1 år

Av Conditioned

Information och en varning om Akg 701.

Skrev det här på engelska på ett annat forum. Om ni önskar svenska så finns översättning på translate.google.com

A few years back I bought a pair of Akg701. I love the sound together with my Essence Stx. I have been extremely careful in handling this little puppy. It looks almost like new. So a few weeks ago I began having issues with the sound breaking up. Apart from being extremely careful I have bound both the cord on the side of the headphones and on the adapter so that it cannot be bent, twisted, pulled or otherwise manipulated. This because this is the place where most errors occur.

However a week or so ago I began getting no sound on one of the headphones. It got worse and worse and I decided to call AKG support in my country. They said that they could fix it for ~70 euros. Ok fine. However this guy sounded confident in what the error was so I decided to go by my local little mum and pap electro store. He said its probably not the cord and that it was some filters probably inside. I called back and this time the guy from the support told me that there is a problem with the akg phones that he claimed noone from akg would ever acknowledge it. When you pull the phones apart as you need to when putting them on theres a design flaw that puts strain on this very cord, even though you cant see it when you open them.

Error is relatively easily fixed though, I dont feel like spending so much money on something that takes ~5 mins. Here´s how: https://www.youtube.com/watch?v=20VRAznJzgw

Not me that did the video and I´d like to thank him who did. He failed to mention that you cant just lift the plastic part after removing the screws, there are hooks on the sides that you need to press in.

So my tip is only get these phones if you can be bothered to repair them or send them to be repaired. I also think its despicable by akg that they dont acknowledge this error and pay for it. It would be one issue if I had been treating them poorly but they really are pristine.

Av Conditioned

'Bra gemenskap'. Jag var med på swtor-tiden och det var knappt någon gemenskap alls.

Av Conditioned

Gör en genväg till spelets exe fil, högerklicka den och välj "Disable visual theme" eller liknande.

Av Conditioned

Tänkte dra upp en rogue. Är de fortfarande starka i pvp? Jag vill gärna ha en aktiv server och bryr mig inte så mkt om jag blir gankad, är det stormscale och outland som gäller då?

Edit:Fick scroll tack iaf.

Av Conditioned

Edit: Har fått scroll, tack!

Vad behöver jag för att kunna ta emot en scroll? Har nog bara e-postadressen kvar till kontot. Lär inte vara några problem att få tillgång till kontot men om jag gör det innan jag får en scroll lär jag väl inte kunna få en ny lvl 80 antar jag (vill så gärna spela en rogue men orkar inte leva hela vägen :/ )

Av Conditioned

Hemsidorna har oftast äldre drivrutiner. Om du inte har bekymmer eller det finns något särskilt i nya bios du önskar rekommenderas det inte att du uppgraderar då det alltid finns en risk att du brickar kortet eller något annat händer.

För de nyaste drivrutinerna kan du kika på station-drivers.com.

Av Conditioned

http://sfx.thelazy.net/games/ presets för de flesta spel om ni inte orkar pilla själva.

Ps. Kör inte sweetfx i bf3, dice har sagt att det är bannable offence. De har samma typ av funktion som program för att köra wh t.ex. Jag kör det i gw2, mest för att de inte har några verktyg, eller hade när jag körde, för att upptäcka det. Så var försiktiga i onlinespel.

Av Conditioned
Skrivet av Bad boy rune:

Spelade ca en timme igår, och jag tycker det verkar väldigt lovande. Skön grafik inte "bäst" men härliga detaljer och bra stämning i spelet. Det flyter på bra på min dator på "very high" men musinställningarna verkar vara lite buggit, ibland känns det som att känsligheten ändras mitt i spelet.

Prova då det här:

http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=376265

http://sfx.thelazy.net/games/preset/262/

Lägg filerna i samma dir som BioShockInfinite.exe.

Enda som är snyggare hittils är skyrim (men då krävs det en mängd mods).

Metro 2033 kanske är i samma klass förresten.