Christopher Dring, speljournalist vid Gamesindustry.biz, påstår att speldistributörer har börjat tappa intresset för att släppa spel till Xbox. Enligt honom har två distributörer, en beskrivs som framträdande i industrin, nyligen sagt att de europeiska försäljningssiffrorna för Xbox Series X och Series S är så låga att konsolen betraktas som "döende".

Förra året valde många europeiska återförsäljare att kraftigt begränsa sina inköp av nya Xbox-konsoler på grund av minskad försäljning. Fortsätter försäljningssiffrorna att försämras i år hävdar de anonyma distributörerna att de kan dra tillbaka sitt stöd för konsolen helt.

Uppgifterna kommer en dryg månad efter att Xbox-chefen Phil Spencer gästade en podcast där han sa att nästa Xbox-konsol ska göra "det största tekniska klivet i en konsolgeneration hittills". I samma podcast meddelade även Spencer hur bolaget ska pröva på att distribuera vissa Xbox-exklusiva spel på andra plattformar.

Christopher Dring påstår att de flesta Xbox-exklusiva spelen kommer bli tillgängliga på andra plattformar i framtiden. Något som han menar är en konsekvens av konsolens minskande intresse bland konsumenter och utvecklare.