Slutsats

Om vi ska sammanfatta Benq BL2710PT med ett ord är det ordet "behaglig". Den här skärmen har snurrat runt ett tag och hela tiden funnits så att jag har haft möjlighet att växla fram och tillbaka till BL2710PT. Varje gång har lugnet hos BL2710PT upplevts som lite av en lättnads suck.

Reflexfiltret är utmärkt och är inte i vägen för bilden på något sätt. Samtidigt så effektivt att man kan hålla ljusstyrkan på en behaglig nivå där andra skärmars besvärande reflexer gör att du drar på mer ljus. Att BL2710PT är fri från flimmer är inget du ser i första taget, men effekten märks när timmarna drar iväg framför skärmen. Detta är en vinnare för de långa arbetsdagarna!

BenQ_BL2710PT-panelraden.jpg

Det mesta är som det ska. Exemplaret har inga kantblödningar, betraktningsvinkeln är utmärkt och färgerna, om än inte perfekta, ligger alla på en rimlig nivå. Dessutom är latensen låg, vilket gör att skärmen passar den som ska spela spel och samtidigt vill hålla en generellt god bildkvalitet. Ett annat sätt att beskriva det hela är att BL2710PT håller en hög lägstanivå. Klagomålen är få och skavankerna påverkar inte alla användare.

Enda användningsområdet där vi känner att vi har en reservation emot är färgkritisk användning. BL2710PT ger lite för mycket posterisering/bandning för att bli klockren som sRGB/Rec.709-inriktad skärm. Att testexemplaret hade en mild färgskiftning mot ena kanten gjorde inte saken bättre.

Som allroundskärm för dig som har en större budget, är beredd att betala för kvalitet och tänker arbeta intensivt framför skärmen är Benq BL2710PT ett av de bästa alternativen just nu.

Benq BL2710PT är en kompetent allround-skärm för den som sitter långa perioder framför datorn

Fördelar

  • Lugn och behaglig bild

  • Genomtänkt och funktionell

  • Flimmerfri bakgrundsbelsyning

Nackdelar

  • Mild posterisering

Pris vid publicering: 4 790 kronor inkl. moms.
Lägsta pris: