XP på en 500-Mhz'are krånglar järnet!

Permalänk
Medlem

XP på en 500-Mhz'are krånglar järnet!

Har spenderat hela kvällen på att lägga in XP på en P2 500 MHz, 128 RAM, skall ha den som tankdator, ska bygga den tyst mm.

Men den ville inte få igång CD + HDD samtidigt, så ja slängde ur 8 giggaren, och satte i den i min riktiga burk. Där installerade jag XP på den, och formaterade til NTFS.

D funka sedan på min riktiga burk, MEN!

När jag startar datorn me 8 giggaren i på slet-datorn, så när XP-loggan ska komma fram, står det en markör (blinkande understreck) och blinkar (ja, jag sa ju det, hör du illa eller? lol), längst upp tiull vänster, och inget mer händer... Bröt fan ihop efter att ha köpt nätverkskort och hela kittet!

Felsäkert läge ger likadant resultat

Finns det något botemedel? Funkar det inte me NTFS? Ska ja ha FAT32? Får pröva imorrn, nu ska ja fan söva.

MVH
/Christoffer

Permalänk
Medlem

Hmmm... Jag har kört XP på en 400MHz utan problem. Med en 8-giggare formatterad till NTFS. Jag har också kört med FAT32 också utan problem.

Alltså - XP ska klara av en 500Mhz med en 8-giggare NTFS. Frågan är om du har någon CP-hårdvara som ställer till det?

Visa signatur

VIC 20, MOS 6052A @ 1.0227 MHz, 5Kb RAM, 16Kb ROM, 176 x 184 up to 16 colors!

Permalänk
Medlem

Det brukar inte fungera såvidare bra att stoppa i hd:n i en burk och installera och sen flytta den till en annan dator. Om inte hd+cd vill fungera samtidigt i 500:an så kan du pröva att stoppa i hd:n i din vanliga burk, formatera den och sen kopiera xp´s installationsmapp till hd:n. Sen flyttar du tillbaka den till 500:an och bootar med en startdiskett och installerar på så sätt.

Visa signatur
Permalänk
Medlem

Det går inte att installera operativsystemet på en burk, och sen flytta över HD'n till en annan.
Se till så att hårddisken och cd-romen inte är byglade till master bägge två, alternativt sätt dom på olika IDE kablar. Prova annars DaHa's förslag.

Permalänk
Medlem

OK, tack så mkt, ska prova att köra d enklaste; att installera Windowsmappen bara.

Återkommer med resultat!