Dator kraschar när Internet är inkopplat

Permalänk

Dator kraschar när Internet är inkopplat

Behöver hjälp med lite felsökning och råd på hur detta kan lösas.

De är alltså så att dator endast kraschar när Intenet används på något av min nätverkskort. Det ena är ett gigabit kort - marvell yukon 88E8056. Det andra är ett Realtek RTL8169/8110.

Det är ingen skillnad på när de båda används, förutom att dom båda just får dator att krascha. Har även ett Realtek RTL8187 som är trådlöst, men som inte används.

Kopplar jag ur internet kan datorn vara på i dygn och när de är inkopplat kraschar datrn efter 5 min - 10 timmar. Väldigt random helt enkelt.

Behöver verkligen hjälp med detta!

Permalänk
Medlem

testat deaktiverat ett av korten så du bara har ett aktivt? antingen ta ur instickskortet eller deaktivera det inbyggda i bios? testa sen kan vara krock mellan dom så.

Permalänk
Medlem

hur krashar den? blåskärm?

Visa signatur

- - - - S.T.A.L.K.E.R FAN - - - -

Permalänk

Har testat att avaktivera ett, utan resultat. Inte i bios dock, ska testas. Ska tilläggas att båda är "fast" på mobot.

Den fryser bilden och om eventuellt ljud är på så börjar de lagga och loopas. Låter som att man kör en dammsugare genom förstärkaren. Massa "digitala artifekter" kan man väl säga, på ljudet alltså.

Permalänk
Medlem

när började det, har du format nyligen eller nått sånt?

För jag har upplevt samma problem, med en viss version av XP osv.

Pröva uppdatera drivrutinerna, annars avaktivera kortet helt o hållet i Enhetshanteraren om du inte verkligen behöver det förstås.

Visa signatur

- - - - S.T.A.L.K.E.R FAN - - - -

Permalänk

Jag hade lite olika krasch problem med den, Win7 då som nu. De larviga var att problem började efter en flytt på ca 0.5m när jag bytte bord.

För någon månad sen blåste jag ur den och instalerade Win7 igen. Den kraschade bock inte de första fem dagarna typ, skit skumt.

Har ju inte användning för mer än ett då jag endast har den direkt kopplad till väggen, inget emellan.

Permalänk
Medlem

Medan du väntar på bättre råd kan du alltid börja med att nollställa bios. Tex genom att flytta rätt jumper eller ta ut det runda platta batteriet en stund. Ta god tid på dig och glöm inte datorn ska vara helt död när du gör det dra ur ström kabeln från datorn. Gå in i bios igen, ställa in det du vill och spara inställningarna.

Kanske är något som inte sitter ordentligt.
Du kan alltid chansa med att ta isär hela datorn. Även moderkort och processorn. Kolla under dom, distanserna, böjda pinnar, göra rent från damm, kablarna, minnes platserna etc. Sedan sätta ihop delar och alla kablar ordentligt igen. Måste gå så långt för att vara säker.

Permalänk

Känns konstigt om de skulle lösa något, men nolla bios skadar ju inte i varje fall. Plocka isär den helt och hållet har jag inte energi till just nu. Men tack för tips ändå (:

Permalänk

Har inaktiverat ett av korten plus de trådlösa, utan resultat. Har även testat ett instickskort. Den enda skillnaden var att jag fick en lite annorlunda krasch, men i slutändan samma krasch.. Blir galen! Behöver hjälp!

Permalänk
Vila i frid

Fundera starkt på om du är root-kit'ad och datorn craschar när eländet försöker kommunicera/uppdatera sin kod över nätet. Googla på "atapi.sys root-kit"

Permalänk

OKej, läste runt lite om det. Ska ta o köra en total virus scan över dagen i morgon och se om något komemr upp. Inte allt för länge sen jag gjorde de dock..

Känns inte som jag kan börja testa random program för att ta bort något jag itne riktigt vet vad de är så att säga. Antar att rootkitten i sig inte är "farlig" utan att de är någon trojan eller något läbbigt som ligger bakom den.

Har du några idér på vad som kan göras annars?

Permalänk
Medlem

Du menar en lösning än att formatera och installera om allt som även funkar om något blivit korrupt?

Säkerhets program tar bara bort virus etc.
De fixar inte skadorna som de orsakat.

Permalänk

om de nu är så att jag har blivit drabbad av ett virus med rootkit är jag osäker på om de kommer förssvinna om jag ominstallerar windows. Att jag sökte efter virus är för att jag vill veta om jag kan hitta en trojan eller liknande som rootkitet "stödjer"

Permalänk

Sökte som sagt igenom dator och hittade två små grejjer som jag tvivlar på är grunden till problemet. Har någon tips på vart jag kan börja i en jakt på snuskiga virus som inte syns på Nod32?

Är de någon idé att ens ominstallera win?

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av slaktareOlsson
Är de någon idé att ens ominstallera win?

Går snabbare än att sitta och leta.
Då kan man en gång för alla avgöra om felet är i Windows.
Korrupta Windows grejer kan ju knappast Nod32 fixa.

Glöm inte att ta bort partitioner och skapa ny när du gör det.