En ny strategispel dator (budget 10k)

Permalänk
Medlem

En ny strategispel dator (budget 10k)

Hej

Jag är totalt värdelös när det gäller att välja datordelar så jag undrar ifall någon snäll person har tid och ork att lägga ihop en dator för mig?
Den skall användas för strategispel, som t ex Shogun 2 och Starcraft 2. Min budget är ungefär 10 000kr. OS, skärm mm har jag redan, så det är bara datorn som jag behöver.

P.s För enkelhetens skull vill jag gärna att alla delar är från samma butik.

Aragoon

Permalänk

http://www.inet.se/produkt/1517097/taurus-extreme-gtx-560ti-i... borde klara dina behov utan problem.
Eller den något dyrare http://www.inet.se/produkt/1517101/taurus-hardcore-mini-gtx-5... för o va riktigt säker.

Allt kommer färdigbyggt och av dig krävs endast kompetensen att sätta i nätsladden i kontaktuttaget

Permalänk
Medlem

Hej

Tack för den snabba hjälpen, men...
Jag var kanske lite otydlig med vad jag ville ha. Det skall inte vara något färdigbygge, bygga ihop en dator klarar jag av, så det jag söker är någon som kan lägga ihop olika delar så att det blir bästa möjliga dator för min budget.
Eller är detta de två bästa datorerna som jag kan få för min budget trotts att de är färdigbyggda?

Men återigen, tack för det snabba svaret.s

Permalänk
Medlem

Du hade väl en annan tråd som jag skrev i och några andra gav dig tips?

Permalänk
Medlem

Ja, det hade jag. Men det enda tipset jag fick var bygg själv. Detta kommer jag också göra, men jag försökte lägga ihop några delar och det blev inte så himla lyckat:/ Så det jag söker är någon som kan lägga ihop en färdig ¨kundvagn¨ till mig:)

Permalänk
Medlem

Visst kan jag hjälpa dig, jag kan kika lite och lägga ihop något åt dig.

Permalänk
Permalänk
Medlem

Chinese, han kommer behöva fläktar osv annars brinner datorn upp.. Det här är bättre: http://www.inet.se/kundvagn/visa/1485505/2012-02-13

Permalänk

@holymelo men du la ju lite onödiga pengar på dyra delar också, http://www.inet.se/kundvagn/visa/1486386/sista ,den här är mycket bra och din dator kommer säkert inte bränna upp du bestämmer själv om du vill ha SSD eller inte, om du vill inte ta bort SSDn och WD green och lägga till en WD Black eftersom du vill spela så är grafikkortet prioritet då en 6970 är bättre än 6950

Permalänk
Medlem

Tack för den snabba hjälpen:)

Permalänk
Medlem

Jag har faktiskt två små frågor till angående http://www.inet.se/kundvagn/visa/1486386/sista 1. Hur stor skillnad gör en SSD? Hur mycket snabbar blir datorn med den? 2. Går det att byta ut http://www.inet.se/produkt/5409090/xfx-radeon-hd6970-2048mb mot http://www.inet.se/produkt/5409383/powercolor-radeon-hd7950-3... eller något annat grafikkort? Och isåfall, hur mycket ''tjänar'' jag på det?

Tacksam för alla svar som ni smarta människor kan ge mig:D

Permalänk

betydligt snabbare, men alltså spelandet blir inte bättre man får inga extra fps dvs det tar unegär 15-20s för datorn att starta upp, laddningstiderna på spel blir också sjukt mycket mycket snabbare! kör på 7950 den är mycket bättre än 6970! det finns recsioner här på swecloclers på 7950an som visar t.ex hur bra shogun 2 flyter på

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

Här är en bra dator för 10k, Med lite tänk på framtiden T ex CrossfireX/SLI http://www.inet.se/kundvagn/visa/1592076/10kgamingdator
Kan rekommendera att köpa en SSD lite senare. Färdig för att byggast Med 2500k, asus radeon hd 7850 som kom ut typ nu.

Permalänk
Medlem

Tycker en del av rekommendationerna i den här tråden är konstiga.

Om du spelar mycket strategispel så behöver du mycket single threaded CPU-kraft (dvs överklockad Intel) och kompetent, men inte överdriven, GPU. SLI/Crossfire är helt onödigt i ditt fall. Ett matx-moderkort med goda överklockningsmöjligheter som Asus Maximus IV Gene-Z Gen 3 är vettigt.

Med det i åtanke behöver du inget jättechassi som ett HAF 922 (om du nu inte vill ha en nästan tom monsterlåda ståendes bredvid datorn). Däremot måste du ett chassi som klarar av en rejäl CPU-kylare för en sån vill du ha för att kunna överklocka CPUn.

Med ett grafikkort och en överklockad CPU så sikta på typ 550W nätagg av god kvalité. Mer än så behövs inte och när du närmar dig 700-800W så kastar du pengar i sjön för så mycket kommer din dator aldrig att dra utan SLI/Crossfire.

Om minne kan man säga att ju mer matteintensiva grejer (och strategispel är mer matte- än grafikintensiva) man gör, desto mer hjälper snabbare minne. Köp minst 1600mhz minnen med iaf någon form av kylflänsar. Om det går vill du nämligen klocka/snabba upp dessa. Ju mer minne desto bättre så kör på 16GB.

SSD är trevligt, men inget supernödvändigt med strategispel eftersom du inte laddar inte så värst mycket i termer av texturer och liknande från HDn. Men kan du få in en i budgeten så ta en. Datorn känns mycket snabbare även om det inte gör så mycket i själva spelen.