Inlägg

Inlägg som tolle har skrivit i forumet
Av tolle

Re: Re: Bygga eget tv-spel

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Apanson
Detta verkar värst tycker jag

Måste kommentera D3ViLs sign.

Man behöver inte vara efterbliven för att vara med i OS för handikappade. Ursäka och så, men jag blir förbannad på sånt där!

jag kan ha fel, men är inte Special olympics != paralympics. ett för handikappade och ett för "efterblivna". Men jag kan ha fel.

http://www.usparalympics.org/

http://www.specialolympics.org/Special+Olympics+Public+Websit...

Fast nej, det är inte skysst att tracka ner på dem som har problem de inte kan göra något åt.

Av tolle

Brukar köra -O2 på maskiner som har lite cache på CPUn och -O3 på de som har mycket...
Duron vs Athlon XP handlar det oftast om. Skillnaden är egentligen försummbar.

Av tolle
Citat:

Ursprungligen inskrivet av gluffis
Linux är skräp om man ska köra riktiga servers med många cpuer o mycket minne. Då föredrar jag Sun maskiner. Sun har ganska mycket bättre IO än inHell hårdvara, dessutom börjar det komma Sun maskiner med vettiga priser

Fast SGI kör ofta Linux på sina kluster med så det duger nog för många CPU's. Duger != Solaris skalbarhet. Men bättre än många andra.

Av tolle
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Blissing
Trådlös strömförsörjning skicka ström genom luften. Kan bli lite väl jobbigt om man går mellan dock

Även ifall du menar en lösning av typen tesla så måste du ju jorda bilen. + att chansen för att blixten far just dit är ganska liten. Samt temperaturen. Men som sagt, det är ju inte omöjligt bara hemskt jobbigt, riskabelt och farligt.

Av tolle

Antec BQE 3700, typ en sonata fast med bättre plats för en fläkt fram, samt inge hål i sidan på chassit så man får mer kontrollerat luftflöde, den kostar även mindre. Ett 350Watts Antec agg är bättre än i stort sett alla noname agg oavsett den angivna effekten. Fast ifall du får tag på en LiteON fs020 så är de nice, 2x120 bak och en fram i standardutförandet.

Av tolle
Citat:

Ursprungligen inskrivet av bogg
så att alla får både blyförgiftning och strålningsskador menar du? (alt. ingen mottagning alls)

Ät inte telefonen.

Av tolle
Citat:

Ursprungligen inskrivet av bogg
Då fixar du ett bra pris på en iBook åt mig bara för att?

Tufft iallafall

He, jag känner en person som säljer apple maskiner och de tjänar visst inte mycket alls per såld maskin ifall de säljer dem för priset som apple rekommenderar, typ 50kr per maskin. Så hoppas inte för mycket.

Av tolle
Citat:

Ursprungligen inskrivet av m0REc
läntar till OpenBeOS *mys*

Personligen längar jag efter att HURD kerneln ska bli lite mer utvecklad, verkar kunna bli redigt mysig när den väl är "färdig"

Av tolle

Svaret på din fråga är ja, då man både kan läsa och skriva till fat32, medans man bara kan läsa från ntfs (skriva går iof, fast inte att rekommendera och lite speciellt).

Jag skulle köra fat32 på de partitioner som både linux och windows ska komma åt. Dock inte på systempartitionen för linux.

Av tolle
Citat:

Ursprungligen inskrivet av WorldSpawn
Det staemmer ju i och foer sig inte alls, finns maengder av komponenter i ett genomsnittligt Linux-baserat system som varken kommer fraan GNU-projektet eller aer del av kaernan.

W - just nu utan svenska tecken

Jo, men de andra är ju inte absolut direkt kritiska för att det ska bli ett "operativsystem". FLOSS/GNU/Linux passar väll bäst då.

Bara saker från GNU projektet + kerneln blir ju ett fungerande operativsystem sedan slänger man på mer saker så GNU/Linux är mer korrekt än bara Linux, även ifall det inte passar in helt 100%igt på en vanlig distribution.

Av tolle
Citat:

Ursprungligen inskrivet av SiBBoR
Kör man *NIX är det förstås en helt annan sak. Ska man skaffa sådana här grafikkort och man kör *NIX tycker jag det bara är dumt iofs. Varför? Jo, för att de flesta krävande spel inte finns till *NIX, och om man lyckas emulera spelen lär de inte flyta vidare bra iaf.

Doom 3 får vi se hur det blir. Jag tror det kommer prestera bra på ATi:s grafikkort också, men antagligen bättre på nVidias senaste monster, men endast tack vare det bättre OGL-stödet utan för deras nya Shadow-mekk (minns ej vad det heter just nu).

Finns massor av spel och kommer fler, bland annat ut2004 vars OpenGL variant av motorn inte är riktigt lika snabb som Direct 3D varianten (marginelt, men ändå). Doom3 kommer ju också att komma.

Av tolle
Citat:

Ursprungligen inskrivet av SiBBoR
lol, presterade inte ATI:s bäst bra i OpenGL? lugnt att det gjorde, men nVidia presterade bättre. Du kan ju fan inte snacka om Q3A. Det är såå ruttet och föråldrat. Vem fan bryr sig om man sitter med 300FPS med ett ATI-graffe jämfört med 400FPS på ett nVidia-graffe? Ingen hoppas jag. I nyare spel byggda på OGL är prestandan desto jämnare.

Jag bryr mig, eftersom alla spel under *NIX kör OpenGL och då Quake3 är lite av default opengl benchmarken så är det den som man kan gå efter, för även ifall atis drivrutiner blir bättre för de operativsystemet så får de endå stryk i alla spelen under de operativsystemen. Samt att Doom3 kommer skrivas av samma person och det också i OpenGL, och inte allt för många saker har förändrats i OpenGL standarden. Så prestandan i Quake3 mellan korten ger nog en ganska bra bild av hur prestandan kommer se ut mellan korten i Doom3.

Nvidia är bäst på OpenGL, det håller nog även de värsta ATI fanboysen med på, fast då nästan bara Carmack skriver storsäljande spel främst i OpenGL så blir tronen som kung över spelkorten mer jämn mellan företagen, av nvidias och atis förra serie kort så var ju ATI den stora segraren på Direct 3D arenan.

Besides, alla avancerade grafikprogram (maya osv) kör opengl, och då nästa serie av workstationkort (FireGL och Quatro korten) kommer vara baserade på de här chipsen så är OpenGL prestandan viktig för hur de korten kommer slå på marknaden i framtiden.

Don't get me wrong, jag är ingen Nvidia Fanboy, utan kör det bästa på mitt system för pengarna. Just nu bara ett gf4 ti4200 som presterar ganska precis vad jag behöver. Och mitt nästa kort skulle bli ett ATI ifall de lade ner mer tid på just OpenGL prestandan samt drivrutinerna för andra operativsystem, ifall de inte vill jobba på drivrutinerna själv så kan de ju bara släppa alla dokument som behövs för att man ska kunna skriva egna drivrutiner så slipper de ju jobbet på drivrutinerna.

Av tolle
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Curly

Jag skulle verkligen vilja se ett DOOM 3 test då X800 serien ska kunna fungera som ett 32*0 kort om AA är påslaget, det skulle kunna ge en rejäl ökning i prestanda då DOOM 3 drar stor nytta av ovan nämnda "funktion".

Fast nu presterade x800an inte så sjukt bra i opengl spel så som quake3, och då Doom3 ska använda OpenGL så återstår det att se hur det kommer stå mellan de olika korten i doom3.

Av tolle

Tyan säljer väll mer på att vara superstabila än prestanda, så för hemdatorn säger jag nf7, för en viktig server eller så tyan kortet.

Av tolle

För att det är något du kanske inte kan, och nya kunskaper är alltid bra.

Av tolle
Citat:

Ursprungligen inskrivet av mikgus
Har bara arbetat med färdiga 1u serverar men min erfarenhet är tyst och 1u inte kan sammas, Det baserat på servrar från dell,compaq och sun.

De har en Apple Xserve på multimedian på skolan, den är ganska tyst. Fast personligen ser jag ingen mening egentligen med det. En rack server har man i ett rack och inte i ett nattduksbord.

Annars går det ju alltid att manuellt montera en fancontroller som ändrar hastigheten på fläktarna efter temperaturen?

Av tolle
Citat:

Ursprungligen inskrivet av WIRN
mitt överklockade gf5200 presterar bättre än de flesta 4200 och kostar bara 500-600kr, så de e ju ett alternativ gott som något tycker jag

En polare har ett fx5200 och jag har ett ti4200. Han har några hundra fps i glxgears (vanligt opengl benchmark program för *nix) och jag har ganska precist 10 gånger högre. Dock hade ingen av oss överklockat dem när vi testade. Så antingen kyler du ditt med flytande helium eller också stämmer inte dina tester.

Av tolle
Citat:

Ursprungligen inskrivet av 81_jocke
Vore kanske ett arbete för Sweclockers att testa prestandan hos olika grafikkort i Linux. Det skulle jag tycka vara intressant.

Har gjort det för ett tag sedan och de verkade intresserade. Vet dock inte hur pass det ligger till med de olika redaktörernas kunskaper inom GNU/Linux området, så kanske tar sin tid ifall de ens gör det.

Av tolle

fast nu är ju inte glxgears alltid den bästa benchmarken. Då antalet färger du kör på påverkar det hemskt mycket.

However,

http://forums.gentoo.org/viewtopic.php?t=55278&highlight=rade...

http://forums.gentoo.org/viewtopic.php?t=55278&highlight=rade...

Visar några olika Ati korts resultat.

Av tolle

Vad får du för fps i Quake3? jag får

1260 frames, 4.4 seconds: 286.2 fps

med standardinställningarna på demo four

EDIT: märkte att antalet färger man kör på verkligen avgör resultatet i glxgears.. ifall jag kör på 16 bitars färger istället för 24 så får jag också runt 5400fps..