Inlägg

Inlägg som str85 har skrivit i forumet
Av str85

Jag är ganska duktig på att byta abonnemang från o till. Senaste 10 åren har jag nog haft: Telia, Tele2, Halebop, Tre och nu Hallon.

Ända nackdelen i min mening med lågprisbolagen som Hallon och Halebop är att du märker att man har lägre prio på nätet, är du i folkffyllda områden så kan det vara märkbart segt att komma ut på nätet eller så.
Sen är det ju bara en personlig fråga vilket när som har bäst täckning där du oftast befinner dig.
I min erfarenhet har Tele2 och Tre bäst när, Telia sämst, men då är jag huvudsakligen i tätorter. Vet till och med platser där BARA Vodafone eller vad dom heter nu förtiden (telenor?) Har täckning.

Av str85
Skrivet av Swedishchef_90:

Jag kan testa om Qi fungerar samtidigt, den stänger av sig vid fulladdat iaf....
Problemet med att ladda och köra qi samtidigt att det sliter betydligt på batteriet.
Så det är bättre att qi ladda och sedan ladda batteriet...

JKo det är sant, men tror inte jag kommer använda batteripacket så ofta att det kommer bli ett problem, mest bra att veta att möjligheten finns
Tänker mig när mobilen inte går att ladda med sladd och ma nvill ladda upp både telefon och powerbank innan man ska ut på äventyr på resande fot.

Av str85
Skrivet av Swedishchef_90:

Det är en djungel!
Jag ställde liknande fråga här om veckan och mitt val föll på Otterbox. Väldigt prisvärd, dock 10W qi laddning

Den kom i Flashsale hos amazon men finns hos komplett, Inet etc

https://www.amazon.se/dp/B09Q64MBH5

Tack! den verkar vara ett solit alternativ, otterbox har ju ett namn som dom vill ska förknippas med solida produkter också så kanske inte snikar så mycket med kvaliten.
Stänger den av när den är fulladdad och går det att använda Qi samtidigt som powerpacken är inkoplpad i väggen? (varit med om att det inte fungerat vid ett tilfäll om frågan verkar dum )

Skrivet av stelex:

Tack ,det var denna jag själv kolalde på först också, men osäker på märket, hittade lite spekulativa trådar på reddit om att dom ljög om batterikapaciteten.
Har du erfarenhet av denna?

Av str85

Powerbank till mobilen (+hörlurar, klocka)

Sitter och försöker leta i djungeln av 500 powerbank och att googla best powerbank 2023 är ju ganska meningslöst då det mesta man hittar är 34 olika sidor som topplistor som alla listar olika märken för dom som betalade mest.
Jag har dessutom en Galaxy S21 Ultra som glappar en del i usb kontakten så att den stöjder trådlös ladning är ganska vitalt, tänkt att använbda den som kombinerad powerbank och laddplatta inför lite kommande resor i vinter.

Önskar:
¤ Hellst 15k mAh men 10mAh duger nog också.
¤ Trådlös laddning, samtidigt som powerbanken är inkopplad i väggen (gärna 15W men inte ett måste)
¤ USB-C (in/ut gärna 20W ut)
¤ USB-A ut
¤ Smartfunktioner som stänger av laddning när den är full och även ut mot mottagaren (eller så kanske alla fungerar?)
¤ Låg vikt är alltid en bonus och helst under 1000kr.

Har ni några bra kandiater?
Kollar på Lioncell(tveksam funktionskvalité), Anker(Svårt o hitta trådlösa varianter) och Charmast(bugetmärke som verkar ljuga om batterikapacitet).

Tacksam för förslag!

Av str85
Skrivet av Playboy_1338:

Nackdelen med det första alternativet, är ju att han inte kan köra de billigare med app i telefonen.
Jag körde med en Woods 12k silent wifi tidigare, smidig app och det var lagom att slå på den 30-60minuter innan jag kom hem.
Det kan tilläggas att den tidigare lägenheten jag hade då, enbart var 65kvm och 3rok.

Men ja fördelen med flera enheter är ju att få ner kylan runtom i bostaden snabbare, luftcirkulationen mellan rummen kan bli ett bekymmer beroende på planlösningen om man har en ensam ac.

Det är exakt den modellen jag kollat mest på (kanske inte så konstigt då den är högstrankad på alla sponsrade testsidor som ör fullständigt pålitliga och inte köpta i många fall...). Min lägenhet är en tvåa på 58m2, kök och badrum är på norrsidan som oftast är ganska sval med lite solljus, så dom fönsterna brukar jag ha på glänt då det 90% av tiden är kallare där än inomhus och solen bara ligger på någon timme på morgonen. Sovrum och vardagsrum är däremot i söderläge... men har jag norrsidan på glänt så kanske det inte kommer bidra till så mycket insug i ex. sovrummet om den står i vardagsrummet.

Av str85

Tack för många bra och informatiova svar!

Skrivet av Xyborg:

Luftkylare är helt värdelösa, de kommer inte att hjälpa dig. För att kyla en hel lägenhet kommer du behöva helt sinnesjuka mängder is/kallt vatten och du kommer ha 100% luftfuktighet ganska så snabbt.

Det bästa är att köpa en portabel AC och sen modda den för att köra med två slangar (det gör man relativt enkelt med pappkartong och mycket tejp. Mer info finns här: https://www.sweclockers.com/forum/trad/1634972-portabel-ac-tv...

Jag moddade vår AC enligt den metoden, blev en rejäl skillnad på övervåningen i vårt radhus

Skulle kunna vara ett alternativ, men finns det ingen som säljer dessa färdiga i detta format? borde ju vara så då det verkar vara bra för många.
Föredrar att inte behöva modda så mycket säjälv då jag är ganska fåfäng och vill ha snygga maksiner utan tejp och kartong

Skrivet av Aktsu:

Jag kör luftvärmepump för kyla i nya lägenheten (används inte för värme alls) och körde en portabel i förra lägenheten som funkade bra. Öppnade fönster på skuggsidan för luftintaget och lät portabla enheten stå på andra sidan lägenheten.

Skulle jag hamna i en lägenhet där jag inte kan installera en luftvärmepump igen så hade jag skaffat en tvådelad portabel enhet och ställt ut utedelen på balkongen. Dyrare men man slipper bry sig om undertryck.

Visste inte att dessa fanns, tack för förslaget, ska kika på det.

Skrivet av Mithras:

Vill också slå ett slag för "passiv kylning"; underskatta inte effekten av att se till att soljuset inte kommer in i lägenheten.

En dag valde jag att låta mina mörkläggningsgardiner hänga utanför fönstret snarare än innanför, och insåg direkt vilken idiot jag varit. Så fort solstrålarna/värmen passerat fönstret är det kört.

Även när det varit som varmast, har det fungerat hur bra som helst att låta mörkläggningsgardinerna hänga utanför fönstret och helt skärma av. På det sättet behövdes minimalt arbete från den portabla AC'n för att hålla det kallt.

Markiser, som någon skrev, är fantastiskt bra.

Ja kör redan persiner + mörkläggningsgardiner för men hjälper inte så mycket, utanför vet jag inte om jag vill låta dom hänga med tanke på hur skitiga dom skulle bli
Sen har jag också en del växter inomhus så vill kunna släppa in lite ljus till dom i vardagsrummet.

Markiser m.m. är inte möjligt då vi itne får göra modifikationer på fasaden i bostadsrättsföreningen.

Av str85

Finns det egentligen något BRA sätt att aktivit kyla en lägenhet?

Flyttade nyligen till en lägenhet efter ett par år i ett radhus med AC (och inser nu att AC borde vara en svensk rättighet eller minikrav för att lägenheter ska klassas som beboliga...)

Har väldigt svårt för värme och skulle behöva hitta något effektivt sätt att få ner temperaturen i lägenheten när sommaren är här.

Och bara för att förtydliga, letar efter ett "elektroniskt sätt" att sänka temperaturen. Metoder som att hålla stängt, gardiner fördragna och bara vädra på natten (förutsatt att det inte är vindstilla) tillämpas redan.
Får självklart inte förstöra fasaden för färeningen.
Kostnad är obetydligt... vill jag säga, men självklart är kostnad en betydande faktor men värderar en fungerande lösning ganska högt

Portabel AC: Kanske det mest logiska alternativet men är orolig att beroende på hur dom är konstruerade så kommer det bara skapa undertrycka i lägenheten och värma dom rum den inte står i? Vill hellst kunna starta den via google home när jag är på jobet för att komma hem till en sval lägenhet, men står den då i vardagsrummet där jag kommer spendera kvällen blir sovrummet varmare, ställer jag den i sovrummet blir vardagsrumemt varmare? sovrummet är ju det viktigaste för där ska jag sova, men där har jag också en takfläkt som hjälper något under natten.
Samt dom är så högljuda att du inte kan befinna dig i lägenheten när den körs mer eller mindre.

Luftkylare: Verkar vara smidigare och bättre än AC, men vet inte hur länge kylklampar och vatten håller sig kallt? Skulle som sagt vilja kunna starta den via mobilen så det är svalt när man kommer hem från jobbet. Plus att den gör luften ännu fuktigare vilket är något jag tycker känns tveksamt, fukten kanske suger upp värme bra men gillar inte kännslan när det är kvalmigt och upplever det som svårare att andas (även om det biologiskt sett är tvärt om).

Takfläkt & luftavfuktare: Har redan takfläkt i sovrummet, kanske sätta upp i vardagsrummet samt en luftavfuktare, torrare luft som rör på sig känns kanske inte lika instängt och kvalmigt även om det inte kyler egentligen.

Tack för input!

Av str85
Skrivet av Zippeer:

Vad är det som gör att detta varit vitalt?
Jag har aldrig riktigt förstått "hetsen" kring IP klassning och vattentålighet då jag aldrig skulle välja att t.ex bada med telefonen oavsett vad tillverkaren säger att den ska klagar.

Och gällande kameran i Fold 4, Det bör vara likvärdig/snäppet bättre kamera än det är i Galaxy S22/S22+(ej ultra)

Bortsett ifrån front kameran under stora skärmen då, Den är ganska kass

För jag använde telefonen i duschen, sitter och sköljer bort dagens ångest med varmvatten och något youtube klipp, har gjort det dagligen sedan S7an och har aldrig haft en telefon som skadats av väta
Konstigt? kanske, men det är vad jag vill kunna använda min telefon till.

Av str85

Galaxy Z Fold 4 - Kamera

Så, sitter på en Galaxy S21 Ultra just nu och det börjar klia lite i fingrarna efter ny teknik...
JA DET ÄR ETT TOTALT OEKONOMISKT BESLUT

Har sneglat på Fold telefonerna ett tag men undvikit då tekniken verkat ny och dom itne haft vattentäthet m.m. som varit vitalt för mig.
Men kanske är dags att försöka nu?
Men blir lite fundersam på kameran i telefonen, på papper vid första anblick ser den markant sämre ut än vad jag har på S21 Ultran?
är det så eller stirrar jag mig blind på Mpix och 10x optisk zoom(som jag nästan aldrig använder...)

Av str85

Värde i gamla konsoler?

Så, jag har släppat hela min konsolsamling genom otaligt antal flyttar i livet.
Tänker hela tiden att, en dag, när jag bor i hus så ska jag sätta upp ett gaming-rum med alla konsolerna...
Nu är jag snart 40år och har jag bott i hus i drygt 2,5år, inte fan har jag satt up några konsoler i ett gaming rum, eller jag har ett gaming rum men det består av min PC och dom senaste konsolerna med aktuella spel, för varför skulle jag vilja spela secret of mana eller legend of Zelda poå min SNES/NES när jag lika gärna kan göra det på switchen on the go, varför skulle jag vilja spela FF7 på PSX när jag lika gärna kan göra det på min steam deck eller bara njuta av något av dom senaste spelen på marknaden?

Men ja, har ganska många och en hel del av dom i orginalkartonger m.m. men finns det något värde i att sälja egentligen?
med värde menar jag är det värt att slänga upp på blocket, prata med massa främlingar som ska komma med skambud och sedan sitta hemma och vänta på en avtalad tid som inte följs för att få ett par lortiga hundralappar i handen.

Tror jag har av äldre:
Gameboy, Gameboy color, Gameboy advance, Nintendo 3DS, SNES, N64, Gamecube, Wii, Wii U.
Playstation, Playstation 2, Playstation 3, Playstation Portable, Playstation 4.
Xbox, Xbox 360.
Samt lite spel och kontroller till samtliga.
Vilka skulle vara värda att behålla, menar, alla bärbara saker tar ju ingen vikt eller volym direkt, men finns det något egentligt värde i en PS2/3, Gamecube/Wii/WiiU eller en Xbox/Xbox360 utöver nostalgi som aldrig används praktiskt?

Tack!

Av str85

Värde i gamla telefoner?

Håller på att rensa ut vinden och har en låda med flertalet äldre mobiler som bara... sparats, allt från Nokia 8310 till mobiler från tidigt 2000 kompletta i lådor.
Finns det något värde i sådan eller är det bara hiva på elektronikåterviningen på tippen?
Har en dålig vana att spara elektronik och behöver rena upp i mitt liv.

Av str85
Skrivet av Scarabeo:

intressant alternativ, tack för förslaget.

Av str85
Skrivet av MickeBoy:

Hej!

Det går säkert att hitta. Jag använde prisjakt:
CPU: i7 gen 11 och 17 eller i5 gen 12
Minne: minst 16 gb ram
Skärm minst 16"
Med numeriskt tangentbord

Välj att visa vikt som en kolumn och sortera på pris.

https://classic.prisjakt.nu/kategori.php?m=s479661491&o=produ...

Kolla t.ex. denna:

https://classic.prisjakt.nu/produkt.php?p=6471627

Gå och titta och kläm på den för att bilda dig en uppfattning om den kan vara något för dig.

solida alternativ tack.
Tänkte om det var några speciella modeller/märken som var extra varmt omtalade i dagsläget?
har kollat lite på Acer Aspire 5 som dyker upp där på listan med men i min erfarenhet att byggkvaliten på dessa varit lite tveksam ibland.
Sen får kolla runt på blocket vad som kan dyka upp av likande modeller som här.

Av str85

Laptop för programmeringssyfte

Precis börjat en utbildning för programmering (c#), men känner att min MS Surface Book2(i5-7300U, 8gb ram) är lite för trött, den fungerar men känns inte riktigt bra nog, sitter man med Visual studios och ett par chrome tabbar igång så ligger minneanvändningen redan på 80-90%.

Tror jag kan sälja min surfacebook för kanske 4-5000kr så hade hoppats på att kunna hitta en så bra begagnad som möjligt för under 10k och slänga in lite av dom sällsynta studiekronorna i mellanskillnad.
men tror ni det skulle var möjligt att hitta något i still med:

- 15-16”
- Fullt tangentbord, gärna F1-F12 main, hela piltangenter. Sköna tangenter med mellanrum och bakgrundsbelysta.
- i7 11 / 12 gen eller i5 12gen (alternativt motsvarande Ryzen)
- Min. 16gb
- Lättburen och bra batteritid. (så låg vikt och slimmad design som möjligt)
- under 10k (gärna ännu lägre begagnad)
grafik och skärmfrekvens mm är helt obetydligt samt så länge det är en 256 ssd är det bra nog..

i så fall, någon som har något bra förslag på modeller?

tack.

Av str85

Jag är 37år och ska börja YH med programmering i höst, mina tidigare erfarenheter är lager och försäljning. Men precis som du så har jag alltid haft ett bakomliggande fritidsintresse för den här typen av saker, men har bara övertalat mig själv att jag är för dålig för att kunna arbeta med det(vilket jag på äldre dar har insett är helt felaktigt). Jag känner inte att jag brinner för ämnet men har jag gjort en karriär och haft disciplinen/servicekänslan att jobbat mig uppåt inom en bransch jag har NOLL intresse för, så tänker jag mig att det bara kan bli bättre om jag åtminstone är lite intresserad.

Min kusin som är 6år äldre än mig blev färdig med sin YH utbildning inom programmering för ca. 3år sedan och trivs enormt med sitt jobb nu, han hade väl liknande bakgrund som mig men ägde en verkstad och jobbade som bilmekaniker i 20år.
Han bror gick samma utbildning och var även han 30+.

Som alla säger finns det inget "för gammal" för din egen skull, ska vi vara strikta kanske det finns ett "för gammal" om man ska se det från ett rent ekonomiskt perspektiv när det inte längre lönar sig, men den nivån är fortfarande långt borta skulle jag tro

Av str85
Skrivet av Yoshman:

Finns det någon som kikat på detta med fokus Sverige? För US-marknaden information från t.ex. indeed, glass-door och liknande som pekar på att det går ca 4 java-jobb på ett .NET jobb (där är Java, JavaScript och Python alla "större" än C#, C# och C++ ligger på rätt likartade nivåer enligt de flesta undersökningar/"mätningar").

Helt övertygad om att C#/.NET relativt sett är större i Sverige än världen i stort, men har inte sett konkreta siffror.

Sen skulle jag säga att med dagens arbetsmarknad är det rätt irrelevant vilken som är hetast. Det är sådan brutal brist på arbetskraft att man kan välja otroligt smala nischer och ändå få ett jobb inom någon vecka bara man har kompetensen!

Så längt viktigare att fundera på vad man själv är mest intresserad av än att försöka anpassa sig till marknaden.

C# och Java har ett rejält överlapp, det är nog den största generalisering man kan göra.

Ska man ändå försöka hitta skillnader finns det väl några uppenbara, denna bild sammanfattar det OK-ish
https://lh4.googleusercontent.com/vcevtlQOCobXfZMoWZYS4D6BvXyAKn2V7XbbMCzcMWKwoBwJmbn_SItLgkPrucfXWkW1F2Ry24uVj0sfccP7v5MUu_u5GJ-5ED7phag_TXuvCckSUfPz8qy7qQmHwrh9mYpY4L_3

C# används primärt av "Windows-only shops". Dotnet framwork var ju länge likhetstecken med C# och i detta finns inga ambitioner att stödja något annat än Windows. Mono har en implementationer som fungerar på MacOS och Linux, men finns delar som i.o.f.s. går att kompilera men de gör inget vettigt alt. fungerar inte alls då de använder Windows-specifika funktioner (t.ex. som att läsa/skriva registret).

.NET Core må vara crossplattform, men gissar att det mer används av sådana som varit "Windows-only shops" och som vill fortsätta med C# samtidigt som de vill börja använda molnet/datacenter mer (som helt domineras av Linux).

Svårt att se en MacOS- eller Linux-only välja .NET Core, finns liksom inga större tekniska fördelar över andra mer etablerade stackar. En sak Microsoft gör väldigt bra är deras utvecklingsmiljö, Visual Studio finns inte på Linux och även om den finns på MacOS känns den inte alls lika "Enterprise"-inriktad som på Windows. Visual Studio på Mac är primärt inriktad mot Mono, vilket gör att den passas superbra till t.ex. spelutveckling med Unity, men Mono har aldrig tagit fart utanför Unity.

Gissar också att Java är vanligare i riktigt stora system. Orsaken till den gissningen är flera

Var först med Visual Studio 2022(!) som själva "tool-chain" gick över till 64-bit. Sett bl.a. JetBrains pekat på begränsningar med detta, fast det påverkar i praktiken bara väldigt stora projekt. Microsoft känner säker sin marknad väl, de har sett att det inte funnits så stort behov här.

Andra saker som pekar på det är tekniker i C# som folk lyfter som fördel över Java. T.ex. async/await och PLINQ. Båda dessa är väldigt trevliga tekniker som gör livet enklare för utvecklare. Men i den bästa av världar gör teknik de enkla sakerna lätta och de svåra sakerna möjliga. Första delen är check, andra delen är är mer tveksamt...

Ställer man skalbarhet av en teknik som PLINQ mot Java steams så må den förra kanske vara lite enklare att använda, men den senare ger långt bättre prestanda när man skalar upp saker.

async/await har massor med fördelar, men till och med Microsoft själv har "erkänt" att det är väldigt svårt att debugga allt icke-trivialt som använder tekniken. Att tekniken ändå har väldigt gott rykte pekar på att de flesta helt enkelt inte bygger speciellt komplicerade saker.

Håller helt med om detta, är C++-nivå på hur många sätt man kan skjuta av både ben och huvud med async/await i C#. Men rätt använt på rätt ställe är det ändå guld värt! "Rätt sätt" att implementera detta skulle jag säga är vad man gjort i Go, behövs ingen magi från debugger eller så utan det är lätt att begripa det linjära flödet "by design" (Go och Erlang är än så länge ensamma om att få detta rätt).

I Java kan kan åstadkomma samma sak som C# async/await (båda dessa har dock fall de inte löser som just Go "automagiskt" löser), men det är mer explicit (fast det gör att man faktiskt ser vad som händer, inte "program by coincidence" som tyvärr ofta blir fallet i C#)

Men TL;DR blir ändå: det är ett gigantiskt överlapp i vad man gör med C# vs Java. Det kombinerat med ett skriande behov av folk för båda dessa betyder: du kan i praktiken välja ett jobb för en viss språk/löser-uppgift-X kombo. Går säker vara så specifik som: Linux-shop som jobbar med .NET-core (för även om det är väldigt ovanligt lär de ändå finnas).

Oj, tack för ett ordentligt och välskrivet svar!

Grov-generaliserings-bilden du hade med låter ju lovande för att ska jag baserat på min extremt låga kunskapsnivå säga något jag skulle vilja syssla med så är det väl Enterprise software eller åt det hållet i alla fall

Sen är det en hel del mer avancerat branchlingo som jag inte riktigt hänger med på ännu i din post men mycket information också!

Tack igen!

Av str85
Skrivet av Kgel:

Jag jobbade som resurs i lågstadiet då så helt på plats och med 0 möjligheter till att gå iväg under dagen och svara på meddelanden/frågor etc. Det funkade, men typ all min fritid gick åt till att plugga, så min partner var inte så glad alltid

Jag hade som sagt pluggat på plats om jag vore dig, även om det blir lite mer knapert. Det ger nog mer, och du kanske även har tid för lite socialt umgänge! Kanske det finns extrajobb man kan ta nån helg där?

Ah, jag förstår. Men då han du ändå med både studier och jobb
Mitt jobb har tyvärr ingen möjlighet till helgarbete utan det är enbart under "vanlig" arbetstid. Det jag är orolig för är att 3-4 dagar i veckan kommer försvinna på att behöva pendla till skolan för obligatoriska föreläsningar och sen kommer dom 1-2 dagarna som är kvar behöva läggas på grupparbeten m.m. då detta verkar vara ett stort inslag och man kanske inte kan förvänta sig att andra ska vara villiga att förlägga grupparbeten på en lör/söndag istället för en vardag. Men är som sagt väldigt oinsatta i hur högre studier fungerar.

Med distans så känns det som man lättar kan fördela sin egen tid.

Av str85
Skrivet av Kgel:

Jag läste faktiskt Java på distans eftersom jag jobbade samtidigt. Det gick väl bra, men jag hade hellre läst på plats! .Net är väl bra, jag har sjukt nog inte jobbat alls med Java, men lite med .Net och framförallt frontend (react/Vue).

Tack, får jag fråga hur det gick att jobba samtidigt? Jobbade du på plats någonstans eller jobbade du hemifrån?
Bortsett från pendlingsavståndet är möjligheten att kunna klämma in lite extra arbete det som lockar mest med distans då jag är lite orolig för hur ekonomin ska gå ihop. Eller den går ihop, men det blir ett påtagligt kliv från "DINK lifestyle" till student på riktigt med en 1000 lapp över i månaden till alla extrautgifter som studentlitteratur, kommunalresor eller frisör(tänkte övergå till rakat haha) typ

Av str85
Skrivet av TANDEMCYKELN:

På min arbetsplats är Java mer eftertraktat. Jag är dock själv rejält negativ till MS, men det hör inte hit.

När jag läste trådstarten under gårdagen, så tänkte jag också att en fysisk utbildning var att föredra. Då tänkte jag främst på nyanställda personer, som jag tror har en fördel av att vara på plats. Även om man löser allt via samtal och dela skärm, så är det en fördel att lära känna de personer som man ska samarbeta med IRL. Det kan vara annorlunda om man går en utbildning.

Ja jag är även antagen till javautveckling på plats, men eftersom jag lutade mer åt antingen C#/.NET eller distans så tog jag inte med den när jag la upp frågan

Finns det någon generalisering man kan göra av vilken... "typ" av arbeten man gör huvudsakligen med java eller C#?
exempelvis, är det kanske vanligare att arbeta med business to business inom C# och kanske vanligare med arbeten som är direkt riktade till slutkunder inom java? (Det här är bara min totalt okunnig gissning)
Eller finns det någon stereotypisk fördom man kan peka på när det kommer till "Java vs. C#"?

Tack för svar.

Av str85
Skrivet av ottomanslap:

Jag vill tacka alla som tagit sin tid och energi för att besvara mina frågor. Jag har nu tackat ja till Programutvecklare .NET även om jag tycker att frontend är roligare med den bristande kunskap jag har inom programmering.

Det känns bra med tanke på att jag får fler språk samt både backend och frontend, känns som att jag blir mer attraktiv även om det är kunskapen som styr hur attraktiv man är på arbetsmarknaden.

Återigen, tack för alla svar!

Lutar åt att vi nu kommer bli studiekollegor då 😁
Väl mött i Augusti!