Inlägg

Inlägg som thewrulph har skrivit i forumet
Av thewrulph

Min skärm tar längre tid att starta än windows. Vi snackar 1-2 sekunder efter Bios-loggan så är allt igång. Tror inte jag orkar bry mig nämnvärt.

Av thewrulph

Happ! Ingen ide att testa med mitt ynka 3070 då med andra ord. Spar pengarna till nästa. Tack för utförliga tester!

Av thewrulph

Verkar som 90% lägger allt krut på GPU nufötiden. Förståeligt med priserna. Jag valde lite annorlunda.

Förstaplats, stol, Herman Miller Aeron, 21000kr. Efter åtskilliga tusen timmar framför datorn i stolar för kanske max en tusenlapp kändes det prioriterat.

Andraplats, skärmen. Samsung Odyssey 32", 11000kr.

Tredjeplats, Grafikkortet. RTX 3070, 8000kr.

Av thewrulph

Härligt. Jag har då avaktat med spelet helt just pga. systemkraven. Så visst kan det slå på försäljning om man har för högt satta krav absolut. En stor fördel om det finns en rätt bred skalbarhet i inställningarna.

Av thewrulph

Fanns ingen nyare för mitt gamla moderkort så det blev enkelt.

Av thewrulph

Jag älskar min Nothing Phone 1 (8GB/256GB). Köpt andra hand för 3500kr. Tillräckligt bra kamera, snabb, snygg och känns extremt premium i byggkvaliteten. Kul med annorlunda led glyphs också. Finns en version 2 också men i min mening lite för dyr nu. Ettan är ett fynd dock!

Av thewrulph

Kommer behövas finnas både och tror jag. Många trivs på kontor andra trivs bättre när dom får jobba på ostört hemma. Vi är inte alla likadana, vissa introverta andra extroverta, i olika grader. Så länge sakerna blir gjorda så vad är problemet?

Tror man som företag skjuter sig i foten att låsa sig till bara kontor. I min bransch har dom redan problem att rekrytera så man anväder distansjobb som extra morot för att få in hög kompetens.

Att man sitter och jobbar 100% effektivt bara för att man är på kontoret är ju inte direkt sant enligt mig. Det är så sjukt mycket runtomkring snack, hälsa på folk, snacka om privatlivet och hämta kaffe osv. så det är snarare tvärtom. Blir mer effektivt jobb när man får sitta ostörd på distans om de nu är jobb med enskild uppgift. Däremot har ju en del jobbsnack ofta ett värde det med när det gäller lösa problem eller samarbeta kring saker. Så viktigt att tänka kring sånt också beroende på hur man jobbar med saker och ting.

Av thewrulph
Skrivet av Kyathab:

Du kanske borde läsa på lite mera, ta denna artikel: https://www.pcgamer.com/how-many-frames-per-second-can-the-hu...

Så inser du snart att ja folk kan uppleva 30 FPS som "silky smooth". Att kalla det desinformation och sedan inte tillhandahålla någon form av fakta som backar upp "din" åsikt är bara idiotiskt.

För mig är 30 FPS helt okej, beroende på spelet. Vissa spel funkar det i, t.ex Civilization skulle jag inte märka om det kördes i 30 FPS mot 60 FPS, så länge FPS är jämn. Om jag visar någon en stillbild, inte sjutton kommer hen märka om den uppdateras 30 gånger per sekund eller 60 gånger per sekund. Det inte är inte förrns vi lägger till rörelse som saker och ting blir intressant, och där snabbare rörelser kräver fler uppdateringar för att det ska se jämnt och inte hackigt ut.

Nej. Jag kommer heller inte backa upp "min åsikt", med någon fakta, gällande att jorden är rund och inte platt. Att påstå att något är "silkeslent mjukt" som körs i 30fps är den som har den kontroversiella åsikten som behöver backas upp. Inte den som påstår motsatsen. Varför ens släppa spel med upplåst/högre fps när det redan är silky smooth i 30 isf?

Att spela en city builder eller strategispel som CIV är långt ifrån att titta på en stillbild, du rör ju kameran hela tiden? Vet inte vad du tänkte med det exemplet. Tänkte du bygga en stad med kameran helt stilla utan att röra muspekaren och utan att bygga något alls? Bara sitta där och titta på landskapet? SIM/Strategispel är inte stillbilder och förtjänar också hög FPS och hör sen.

Jag sitter med en 240hz skärm och kom tidigare från en 60hz. Det är enorm skillnad bara i Windows att gå från 60hz till 144hz och ända upp till 240hz. Det är mycket mindre skillnad att ta steget från 144hz till 240hz, men det märks även det när man jämför. Det är inget spel det heller men man märker stor skillnad. Bara i hur muspekaren rör sig. Min poäng är att jag har testat detta. Jag har filmat skillnaden på skärmen i slow-motion för att jämföra riktigt i detalj. För det är sånt man gör när man nördar ner sig på nya grejer.

Men vet du vad, det är okej om du inte vill backa på din åsikt. Du får tycka att 30fps är silkeslent mjukt, för dig. Fast jag hade nog använt något annat ord än "Silky smooth" för det är då per definition fel. Sen att använda det som ett argument om att utvecklare och publicerare ska få komma undan med att släppa obefintligt optimerade spel och posta om det på forum publikt, då får du räkna med att någon argumenterar emot dig tyvärr.

Vad har du ens för spec på din maskin som tycker att 30fps är silkeslent? Har du testat spela något i 60fps, 90fps? 140fps? Har du testat en 144hz skärm? Prövat G-Sync/VRR? Sitter du med en 60hz och integrerad intel gpu och aldrig haft någon annan erfarenhet? Jag blir mest fascinerad över att någon som hänger på SweC argumenterar kring 30fps. Vi bygger, uppgraderar och överklockar ju våra datorer för att få bättre prestanda i spel och program.

Det är allmänt känd fakta att det är ett problem idag att spelutvecklare och publicerare släpper o-optimerade spel och vi som konsumenter drabbas med dåliga produkter. Det har varit en ren plåga detta år med flertalet stora releaser som sumpats med rutten prestanda. Det är ju därför alla är arga och less på det.

Av thewrulph
Skrivet av superapan:

Spelet är kasst optimerat, men vi kan ju lugna oss med överdrifterna.

City Planner Plays testade på Youtube, som också innehöll launchpatchen, här är Excelarket över testerna:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1JIUokAXWOvHYsVZzJv7Sk...

Som synes landar ett 4090 på 26 fps 1% lows i 1440p High och 36 fps 1% lows i 1440p Medium.

Det ÄR jättedåligt, men inte 30 fps i 1080p low som du beskriver.

Du har helt rätt tekniskt sett då dom testar i medium, men ändå om man kollar 1080p raden ovanför. Den presterar faktiskt sämre i 1080p än 1440p.

7950X3D med 4090 i 1080p Medium 1% lows 21.8 fps. Precis så den klarar 30fps min på medium i 1080p haha galet.

Av thewrulph
Skrivet av Kyathab:

Tycker faktiskt det är helt okej att förvänta sig 30 FPS i ett spel som Cities. Spelet innehåller ju inte speciellt mycket "action", så att inte sitta med 144 FPS och istället få lite extra godis på grafik nivån är helt ok. Däremot vette sjutton om jag tycker det ser speciellt snyggt ut (testat via Gamepass och maxade grafik inställningar). Men för mig så länge det inte hackar är det helt okej, och jag upplever att det hackar när det dippar under 30 FPS allting > 30 FPS för mig är silky smooth.

Tyvärr är det denna attityd som gör att vi får undermåliga releaser. Att 30fps skulle vara "silky smooth" är ju ren desinformation? 30fps kanske är i bästa fall "acceptabelt" i vissa lägen, säg att man kunde ställa ner grafiken och få bättre prestanda, men inte ens det verkar ju funka i detta spel. Det verkar som man får gå ner så pass att Cities Skylines 1 ser bättre ut (vilket inte är ett så snyggt spel för den delen), för att ens få nära 60fps i 1080p. Och då kan man ju lika gärna spela CS1 med mods?

Och att bara för att ett spel är en simulator/citybuilder så ska man "få nöjja sig" med 30fps? Eh what? Det är ju allt annat än kul att lagga runt med kameran och försöka bygga saker med precision i 30fps. FPS påverkar ju inte bara "action" utan hur det känns i gränssnittet och kamerarörelserna.

År 2023 ska 60fps vara standardmålet och utvecklarna+publishers bör se till så det går att uppnå med medium settings på dom för tiden vanligaste setup:erna, dom har ju hur mycket statistik på vad folk har för grejer numera tack vare steam hardware survey så det ska ju inte vara något frågetecken att typ under 1% av userbasen har 4090-prestanda tillgängligt. Man eliminerar ju nästan hela sin userbase från spelet med detta.

Att acceptera 30fps med ett RTX4090 i 1080p med nedställd grafik i dagens läge är ju helt galet. Speciellt med tanke på vad man får betala för en sån setup idag. Förstår verkligen inte.

Av thewrulph

Har varit super taggad på detta ända sen dom började med sina vlogs. Spelat tusentals timmar av ettan och stort SimCity fan. Sen kom posten kring att dom inte nått prestandamålen för nån vecka sen, då blev jag riktigt orolig. Kändes som ännu en release som ska pushas ut för fort.

Och det verkar ju som det var helt befogat. Helt sjukt och verklighetsfrånkopplat hur dom resonerar att denna prestanda är acceptabel för release och att sen också säga att 30fps är målet/OK bara för att det är en SIM... Det är INTE kul att spela ett spel som laggar på i 30fps där man scrollar/panorerar runt hela tiden och försöker få precision i det man gör.

Deras stora publik av spelare sitter knappast med 32 core CPU och 4090 utan snarare är stora massan som spelar dessa spel low-end spec gamers.

Man blir bara trött... inget köp här heller.

Av thewrulph

Men fixar den 60fps i KSP2? Tveksamt!

Av thewrulph

Påminner om forna tiders nvidia driver updates där man också ibland såg stora prestandaförbättringar. Härligt! Hoppas Intel köttar på så vi får mer konkurrens inom GPU's.

Av thewrulph

Ja vad ska man säga, går detta igenom, "Bränn ner hela världen". Sjuk inkompetens hos dom som säger sig stå bakom detta.

Av thewrulph
Skrivet av Obiwannabekenobi:

Skulle ha skrivit tidigare kanske... här tiill minnet av våran fina katt Leo som tyvärr gick bort lite för tidigt med 11.5 år. Han hade en "närvaro" som gjorde att man verkligen märkte att han fanns. Det var inget "mesigt jamande" - han hördes! Var ju en bengal trots allt. Han släppte in allt från orm, möss, ... även 2 fullskaliga råttor. Samtidigt var han väldigt kelig, det var mysigt att ligga på soffan med honom i knäet och titta tv eller lira playstation.

<Uppladdad bildlänk>
<Uppladdad bildlänk>

Personligen var det ett stort trauma, jag gick så långt att göra ngt som jag aldrig trodde jag skulle göra - en tatuering till minne av honom.

<Uppladdad bildlänk>

Superfin tattuering!

Förstår verkligen den sorgen som dom lämnar efter en. Vi fick säga farväl till vår 10 åriga burma (min första kisse) för ungefär 1 år sedan. Och för 2 veckor sedan vår 15 åriga devon rex (min fru hade henne sen före vi träffades). Bägge innekatter med otroligt mycket personlighet. Dom var verkligen alltid med oss och myste, pratade med oss osv. Varit med hela vår resa, flera flyttar och nu senast fick dom ett jättestort hus att springa runt i.

Verkligen stort svart hål av sorg dom lämnar efter sig. Men man får vara glad över den tiden man får med dom små änglarna.

Av thewrulph

Här är Ninja vår 1åriga abby. Är som en virvelvind oftast men gillar värmen från gamingdatorn.

Älskar att hoppa högt efter fjäderpinnen och rejsa. Fick en kattgård i sommar som hon är himla nöjd med. Ska snart få sällskap av en lillebror från samma mamma och pappa.

Av thewrulph

Uj uj. Blir inget köp med ett 3070 helt klart. Väntar på massiv rea eller prestanda patch. Blir nog BG3 istället.

Av thewrulph

Byggt en stor jäkla kattgård med tak på våran altan. Katterna älskar den!

Av thewrulph

Installerade om när jag bytt/uppgraderat primärdisken. Så senast var det när jag gick från gammel SSD till NVME SSD, gjordes 2019 enligt orderhistoriken. Före det var det när jag gick från HDD till SSD.

Av thewrulph

Är nog moderkortet som håller tillbaka det mesta nu. Men inte redo för att byta ut förens tidigast nästa AMD generation känner jag.