Inlägg

Inlägg som Chrisj har skrivit i forumet
Av Chrisj
Skrivet av ZaInT:

BoNet menar du väl

Så kanske de hette först, de bytte väl till BoStream innan de köptes upp av BBB eller nåt sånt? Var ju ett par år sen nu så alla namn är inte helt självklara längre

Av Chrisj
Skrivet av MhoKaY:

Min förra lägenhet låg 25m från basstationen, låg i huset bredvid

Polarn när man växte upp hade 10 meter. Det var man rätt avundsjuk på i mitten av tonåren när somliga fick mäktiga 2,5mbit från bostream medan man själv satt på en telia 0,5a som väl levererade kanske 0,1...

Av Chrisj
Skrivet av Commander:

Bra du kan köra utan bälte också om du vill. Förespråkar du dina familjemedlemmar att köra utan bälte också? Chansen att de krockar är endå så liten ju, hur ofta har det hänt...

Hell, varför skall döttrarna ha bilbälten, bara jobbigt för dom när man åker.

En bilkrock utan bälte ger ju rätt digra konsekvenser. Hade Komplett ansett att bristen på ESD skydd vore ett problem hade de rimligen gjort något åt det, nu verkar det ju dock funka rätt bra iaf i dagsläget?

Av Chrisj
Skrivet av Sando:

BTC-ekonomin får alltså inkomstfördelningen i de mest ojämlika platserna i världen att se fantastisk ut.

Det där påminner mig om argumentationen här när smartcoin (tror jag det var) lanserades. Där vissa tyckte det var helt i sin ordning att skaparen hade pre-mineat 1% av alla coins redan innan lansering. De tycktes inte greppa att 1 person som sitter på 1% av valutan ger en större skillnad i ägande än vad världens idag rikaste har mot de idag fattigaste sett till den totala ekonomin...

Av Chrisj
Skrivet av Ryuk00:

Allt är relativt. Du kan göra samma argument för att bara hålla pengarna på banken och få ränta. Varför investera om du får riskfri vinst? Varför köpa nya TV nu om du kan köpa en bättre nästa år? Människor har aldrig köpt fler TV-apparater än de gör nu, men ändå så minskar priset hela tiden. Misstänker att du jobbar för staten och är rädd för att du inte ska få behålla ditt arbete då staten inte längre kan låna pengar för att betala din lön.

När du bara håller pengarna på banken för ränta så minskar dina pengar i värde relativt sett på grund av inflationen som äter upp merparten av (om inte hela) räntan. Därför ligger inte dina pengar på hög på banken även när du satt in dessa på ett sparkonto utan de investeras av banken i andra företag som generarar värde.

Av Chrisj
Skrivet av Apanx:

Men var inte tanken att det inte skulle gå att göra risklös vinst?
Varför ska folk med pengar investera i innovationer om man kan göra risklös vinst?

Det är ju rätt intressant att det dessutom blir en sorts cirkelargumentation. Bitcoins har bara ett värde som transaktionsvaluta, men med ständig deflation skulle ingen vilja handla med bitcoins eftersom det är mycket mer lönsamt att hålla i dessa och vänta in värdeökning, vilket skulle leda till minskad handel och minskat värde...

Det vi kan konstatera är ju att bitcoins är i dagsläget en potentiell vinstkälla genom spekulation och inte så mycket mer. Att som vissa här tro att det skulle komma att ersätta fiat valutor inom en överskådlig framtid är bara löjligt. Det mest troliga är att de kommer samexistera, alternativt att bitcoins tynar bort under tung lagstiftning då den blivit populär som betalningsmedel vid transkationer relaterade till kriminalitet.

Av Chrisj
Skrivet av Apanx:

Varför Bitcoins=deflation och varför deflation är dåligt. En snabbkurs i ekonomi för Bitcoin-förespråkare. 0,1hp

Massatext

Ett smärre fel du skrev bara, antalet bitcoins är ständigt ökande fram tills att alla mineats fram vid den tidpunkten kommer de istället vara ständigt minskande. I övrigt anser jag att du har rätt kring deflationen.

Av Chrisj

Är det för mining så kan du ju köra med risers? Annars tror jag inte det finns några 4x pci-e som har ordentligt avstånd mellan sig i ATX format då korten har en storleksbegränsning.

Av Chrisj

Dör för snabbt? Folk tål ju för fan ett halvt mag med 7.62 kulor... Man kan stå PÅ en handgranat utan att stryka med. Sen vadå ditt battlefield? Du betalade några hundralappar och känner dig berättigad? Grattis!

Av Chrisj

Säger som de flesta andra här, spara till ett 280X, det är värt det. Speciellt om fokus just nu är på bf4 och det potentiellt ska komma en 120hz skärm med i leken senare. GTX760 kommer inte räcka till för den högre frekvensen och 770 kommer inte klara det lika bra som 280X.

Av Chrisj
Skrivet av Yooriitzz:

Går det ens att komma åt bios på en Mac så att man kan klocka den som man faktiskt ska klocka en dator? f.ö skulle jag aldrig få för mig att klocka en Mac. Vore ju vansinne, dom har ju knappt nån kylning alls.

Hela aluminiumskalet är ju en enda stor fläns om man vill ;>

Av Chrisj
Skrivet av Belzer:

Är rookie vad gäller minande, aldrig gjort det förut faktiskt. Får mitt r9 290 imorgon/tisdag, så någon som har en fin liten guide om hur jag sätter igång att mina E-kronor? Har visserligen läst en del, men ser hellre en konversation med folk jag litar på och som direkt riktar sig mot mig - lättare att undvika fel då..

Säg att jag skulle börja mina med mitt 660ti IKVÄLL, och sen byta ut mot mitt nya kort imorgon/på tisdag, är det några större förändringar i inställningarna jag måste göra då?

mvh
Rookie-padawan

Se till att ha bra cirkulation i burken, det kommer bli varmt. Det är det vettigaste tips jag kan ge.

Angående de olika korten så ja, du kommer få köra ny miner setup för det eftersom 660ti minar optimalt med cudaminer medan CGminer är det som gäller för 290.

Av Chrisj
Skrivet av OskarW90:

han skrev ju det.. Powercolor.

TS, det går inte att ändra spänning på de korten om du inte låser upp bios och därmed förverkar garantin.

My bad, stod ju där i slutet, inte vaknat riktigt ännu! :>

Av Chrisj
Skrivet av Klappa:

Jag har läst tråden och han skrev ju att det var utrustningen det var fel på.

Står väl att elmätaren störs? Känns osannolikt att ett nätagg plötsligt skulle börja äta 2kW mer utan att haverera.

Av Chrisj
Skrivet av JoeBlack:

Hur är det egentligen med linux och mantle? Skulle det bli av eller inte?

Ska bli av men är en bit ned i pipelinen.

Av Chrisj
Skrivet av jdahl:

"A whopping 15 other Frostbite 3-powered games currently in development will support Mantle. it looks like the Mirror's Edge prequel and Dragon Age: Inquisition will support Mantle, as will future Mass Effect, and Need For Speed, and Star Wars games. That's in addition to titles from other studios, such as Thief and Star Citizen"

Så länge spel med stora titlar visar sig göra bra med genomslag så tror jag fler komma att gå över till mantle.
För det är ju inte bara AMD som kan dra nytta utav detta utan även nvidia, om dom inte är för tjuriga det vill säga.
Så förhoppningsvis så skrotas direct x på långsikt och det gynnar ju alla
men som sagt, mantle är bara beta fortfarande och spekulationer är vad det är

Det är väl svårt för Nvidia att inte anamma det om det presterar märkbart bättre eftersom Nvidias kort redan överlag ligger aningen högre prismässigt, halkar man då efter i prestanda också blir det ju väldigt knivigt. Samtidigt är det svårt att sia om framtiden med tanke på att det kan ske väldigt stora förändringar med varje generationsskifte och Nvidia väl snart kommer ut med en krympt arkitektur på sina GPUer?

Av Chrisj

Ska väl gå att ändra på Asus 280X DC2 TOP men inte på de flesta andra modellerna? VIlken tillverkare kör du med?

Av Chrisj
Skrivet av Jonte94:

Om jag läser rätt så handlar det inte om att cpu flaskar utan att du fick mindre fps när du bytte grafikkort . Det har hänt mig 1 gång fast på nvidia sidan . på min gpu då så var det nått fabrikat fel . Och den kan ju hända att ditt har det med om du nu fick lägre fps än innan

Skickades från m.sweclockers.com

Han skriver ju att han får samma FPS i low som i ultra, det brukar vara ett ganska tydligt tecken på att grafikkortet orkar med en hel del till medan processorn inte hinner med.

Av Chrisj

Vet inte varför men jag får såna där vibbar som av nätaggen från det svenska(?) företaget som SweC testade för nåt år sen, som kunde leverera sin maxwatt i ett par sekunder innan de brann upp och vid otur tog hela datorn med sig... Gäller det jag läser om MS-Tech då.

Av Chrisj
Skrivet av Wowholypriest:

Hmmmm, ge mig en bra länk o tips om vart jag kan läsa o lra mig hur man gör.. alltid upplagd för lite nytt:)

Min rekommendation hade nog varit att ladda ned miner från http://guiminer.org/guiminer-scrypt.html
sen gå in på bitcoin.com och sätta upp en wallet så du kan ta emot betalning, sedan gå in på middlecoin.com och använda deras settings. Det är imo det lättaste sättet att komma igång.