Inlägg

Inlägg som AkUs har skrivit i forumet
Av AkUs

Om han tar RAM, GPU och PSU så bjuder jag 500kr för CPU+MB+RAM

Av AkUs
Skrivet av jnsson:

Nej? Jag förstår inte vad du menar med gästspelat alls. Tele2 äger Comviq. Comviq är ett varumärke från Tele2. Comviq har bara använt Tele2s nät. Tele2 bygger sin täckning tillsammans med Telenor nuförtiden. Telia har också haft 3G på 900 bandet, något som de inte byggt tillsammans med någon, och det har inte Comviq heller haft tillgång, precis samma som Tele2.

Comviq har enligt dom själva sagt vid ett tidigare skede att som använt sig av trafik ifrån Telia. Är det dödsjobbigt att så är faktumet?

Jag har öppnat externa hårddiskar ifrån samsung och WD som haft diskar ifrån en svuren konkurrent?Inget nytt under solen att dödsfiender går i säng med varandra.

Ok. Nu kollar TS på abonemang 2024-05-01. Nu får han läsa på vad som gäller idag.

Av AkUs
Skrivet av jnsson:

1. Vad menar du med gästspelat? Comviq använder Tele2s nät och Tele2 och Telenor bygger 2G, 4G och 5G tillsammans. 3G byggde Telee2 tillsammans med Telia, men det nätet håller på att avvecklas.

2. Tres fri surf på musikstreaming finns inte längre, och inte heller Telias fri surf på sociala medier. De blev tvingade till att sluta med det av PTS pga nätneutralitet och det är något år sedan det slutade.

1. Då har dom gästspelat då, för den eran är över ?

2. Ok. Då har väl Tre nickat på statens inrådan. Som jag sa. Man får läsa på ang. sina behov.

Trådskaparen undrade vad skillnaden var på olika abonnemang, framförallt lågpris vs ordinare operatörer. Jag ville bara upplysa om ev skillnader. Telefoni branschen till skillnad från hagelbrakare som sätt likvärdiga ut i ca 200 år-ish, ändras radikalt på 6 månader.
Man får helt enkelt jämföra allt som gäller varje gång man tecknar om 24 månader.

Av AkUs

Lågpris operatörerna hyr in sig på de stora hajarnas nät och kan få billig trafik, stora hajarna kan hålla ner sina priser då dom säljer en del av sin kapacitet till lågpris operatörerna.

Symbios som gör att båda behövs. Som en annan person sade innan, Hallon = Tre, Vimla = Telenor, Fello = Telia, Halebop = Telia.
Sen är Comviq lite speciella. Dom är historiskt sett Tele2s lågpris abonnemang, men har på senare tid gästspelat med både Telia teckning och även Telenor. Vilket gör dom till ett mycket bra alternativ.

Jag skulle påstå att du ska kolla över dina behov. I dagsläget är det inte täckningen som är det avgörande som det var förr. Idag har du t.ex. fri musikstreaming data på Tre/Hallon. På Telia/Halebop har du fri datatrafik på sociala medier. Det är sådana deals som spelar roll. Kan också vara om du har surf som gäller i 30 dagar, alternativ om du får mera surf om du har flera abonemang etc.

Av AkUs
Skrivet av Phille11552:

Finns skärmstället kvar?

Hej. Ja det finns kvar. Var en som var intresserad och vi bestämde träff. Men uppenbart inte en seriös köpare.

Sugen?

Av AkUs

Gigabyte GA-Z270M-D3H

Socket LGA 1151 moderkort med värsting chipset Z270. MicroATX
Komplett med I/O plåt, aldrig klockad, suttit med premium nätagg och kylning hela sitt liv.

Läs hela annonsen här

Av AkUs
Skrivet av Heymelon:

Nu bryter jag väl tråden då jag ej kör MC, men jag kör la en halv en kan man säga.

Sherman Max
2800W
0-100: NA

Bara vågat testa den upp till 65 km/h som max ännu så länge, den toppar väl något högre en så för de som järva. Får se dock hur länge man kan åka på sånna här fantastiskt roliga maskiner i sverige men trafikförsäkring, reflexer, ljus fram / bromsljus + blinkers är satt på den åtmisntone och jag kör med respekt för trafiken. (men såklart olagligt på allt annat än egen tomt)

Kanske får bli MC en vacker dag, men ännu så länge får jjag mycket utav denna praktiska lilla grabat, och härlig fartkänsla på mcyket lägre hastigheter på en EUC vilket är en trevlig bonus.

https://www.ewheels.com/product/new-veteran-sherman-18-100v-3...

65 knyck på en en-hjuling? Hur tvärnitar man?

Av AkUs
Skrivet av Elektron:

Jag har på sistone börjat titta en hel del på youtube på diverse motorcykel videos och har blivit lite sugen på att skaffa en hoj. Är nog närmare 14 år sedan jag senast hade mc.

Kikade lite snabbt på blocket och såg en fin shadow 600 som kostade som en moped. Tänker att man får rätt mycket för pengarna om man jämför med en moped. Tror ni att den är för liten/klen?

Jag är inte ute efter att köra stoll. Hade en sportigare i yngre dagar, men nu är jag lite äldre och jag vill gärna inte bli av med körkortet 😅.

Man behöver inte köra VT600 för att behålla lappen..
Väghållningen på en VT600 påminner om en åkgräsklippare. Köp en beg MT-07 eller dyl.

Av AkUs

Alltså priset spelar klart roll. Men jag tar Asus alla dagar i veckan. Spelar helt i en egen liga. Fungerar jättebra och fattar helt automagiskt om det är kabel eller Wifi mesh som gäller, om kabel bryts hoppar den över automatiskt på Wifi för backhaul.

Du säger du har 140kvm på tre våningar med gipsväggar. Alltså ca 50kvm / vån i horisontell riktning.
Då är det busenkelt för vilken asus nod som helst.

Av AkUs

Ok, ja då går juh Nest bort.
Stäng av Wifi på Bahnhof routern o köp ett 3-pack asus. Kör dom i AP Mesh mode med kabel. Fungerar prima.

https://nya.elgiganten.se/product/datorer-kontor/natverk/rout...

Kampanj med bra pris, 3st små, hyffsat snygga som smälter in.

Av AkUs
Skrivet av Dolcegustoo:

Självklart kopplar jag om kablarna i patchpanelen

Mediaomvandlaren från Telia har varit låst som ni säger, men i vår lägenhet minns jag att det också explicit stod i instruktioner att bara ena uttagen var för internet. Så på patchpanel hade jag kanske 10 uttag, men bara 1,3,5,7,9 var för internet. Kopplade man fel så funkade det inte.

I huset nu provade jag att ”seriekoppla” men när det inte funkade har jag utgått från att det nog är samma idiotiska lösning här med. Hade kopplat enligt nedan (ungefär)

Medialmvandlare -> patchpanel uttag 3 -> vägguttag 3 -> Google router -> tillbaka genom vägguttag 4 -> patchpanel uttag 4 -> patchpanel uttag 7 -> vägguttag 7 -> Google AP.

Om ni hängde med. Och i detta fall drog jag slutsatsen att uttag 4 ej funkade och säkert var för tv bara.

Nåja - inte så viktigt i detta fall. Har just nu en Google router i skåpet -> switch -> ut till Google APs genom patchpanel. Nu tänker jag att jag kör enligt råden från tråden här. Med Bahnhof router utan wifi så borde jag kunna skippa switch och bara köra

Mediaomvandlare -> Bahnhof router -> patchpanel -> respektive meshnätverkspuck.

Kan dina google home köra backhaul via kabel? Har du kollat upp det?

Av AkUs

Har du ett rj45 utag i varje våning som går till patchskåpet? Hur många LAN uttag har din nya bahnhof router?

Av AkUs
Skrivet av qc3fxv3a:

Vad är "lösa boliner" i det här sammanhanget? Hur skulle du gjort om du skulle anlitat en hantverkare för ett mindre arbete i hemmet? Anlitat en byggkonsult som skickade ut underlag för offerter till JM, Skanska och Peab?

Där är 121.444 registrerade bolag i Sverige som är inom bygg. 105 656 av dessa är 4 eller färre anställda.
Potentiellt finns det alternativ emot JM, Skanska, Peab....

Du vet svaret på din tråd, du skjuter ner alla som svarar dig. Vad är poängen?

Av AkUs
Skrivet av qc3fxv3a:

Du kan ju, precis som jag gjorde, låta honom få chansen att gottgöra sig nästa eller nästnästa helg innan du drar till med storsläggan. Det är lite udda att jämföra någon som kanske är i mellan- eller högstadieålderns beteende och ansvar med en vuxen yrkesman.

"Problemet är ju att den här snickaren varit oseriös."

Genom hela tråden frågar folk om du begärt ett svartjobb eller inte. Du är uppe i över 10+ inlägg utan att berätta komma till kontentan. Vem är det som är oseriös?
Detta "jobb" är lika relevant som min grann-pojkes gräsmatte-session..
Sen att du retar dig ut i fingerspetsarna på att du ska åka utomlands och du har lovat någon annan person i nästa led något. Det är tråkigt.

"Kan någon förklara för mig varför folk svarar på frågor där de inte har en aning om svaret, tex Veni här ovan?"

Kan någon förklara för mig varför man gör en tråd man redan vet svaret på?

Av AkUs

Nästa gången grannpojken skubbar en lördag att klippa min gräsmatta för två 100-lappar och en zingo ska jag fakturera honom diffen på 2500 för jag fick ringa Trädgårdservice AB.

Av AkUs
Skrivet av Laxpudding:

Därför jag frågade mr Uggla om han kunde bekräfta detta på C955 och att den informationen faktiskt är genuint hjälpsam. Han har ju TV:n, säger sig ha saklig kunskap och borde kunna kolla detta på någon minuten. Vilket han inte gjort. Men då tror jag heller inte han har registrerat sig på forumet i syfte att bidra till fördjupande diskussioner.

Men FYI nummer två: TCL har alltid haft märkliga översättningar och jag har påpekat detta i flera år till TCL:s produktchefer. I flera år var delar av menyerna på slovenska och reglaget för automatiskt växling mellan 4:3 och 16:9 är fortfarande översatt som "Hörlursvolym" sedan flera år.

Enklast är bakom tangentbordet. Där är man expert 🫣

Jag har installerat 3 teknikprylar tillverkade av miljardkoncerner denna veckan på jobb där de svenska menyerna var minst sagt ofattbart pinsama. Värre än min katastrof forumska…

Av AkUs
Skrivet av NordhNet:

Keyboard warrior gissar jag på

Aha! 👻

Av AkUs

Vad är KBW?

Av AkUs
Skrivet av SCORPIUS:

Kan vi i samma veva reflektera över att någon ger så här mycket pengar för en tv?

Jag känner en som gav 89.000kr för en 50” 720p pioneer plasma för. Varför skulle 35.000kr på en TV vara dyrt?

Av AkUs

Det är först till kvar som får mala. Swishar du summan så är den din.