Inlägg

Inlägg som Tmi har skrivit i forumet
Av Tmi

Kanske ett långskott, men jag har samma typ av problem när jag har Google Earth igång på min dator. Då får jag stora ping-spikar just var tionde sekund. När jag stänger av Google Earth så försvinner även spikarna.
Så se till att stänga av alla program och sådant och se om det kvarstår.

Av Tmi

Jag har under det senaste halvåret också blivit tvungen att frångå kabel. Jag kan inte påstå att jag märkt av det över huvudtaget i min spelupplevelse. Jag är dock väldigt "casual" och spelar högst lite rocketleague, pubg m.m någon timme i veckan.

Jag har externa antenner till datorn och en accesspunkt (5 GHz). Det är någon enstaka meter emellan, men med en vägg (inte betong).

Jag skulle så klart föredra kabel om jag hade möjlighet att lösa det på ett praktiskt bra sätt, men det är mer av princip och "bara för att" snarare än att jag har några uppkopplingsproblem.

Av Tmi

Annars är väl ett alternativ att sätta det som en bokstav. Lätt att nämna för en gäst samtidigt som nätverket inte är helt öppet.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Tmi

Har du testat om den nya datorn kan ansluta till något annat trådlöst nätverk?

En annan sak som du kanske kan testa, beroende på hur pass datorvan du känner dig, är att installera en Linux-distribution på en USB-sticka och prova om det trådlösa fungerar när du bootar från den. Då kan du se om Windows/drivrutin är problemkälla.

Jag vet inte om det är samma problem, men jag hade strul med en windows 10-laptop där den vägrade fungera tillsammans med vissa trådlösa nätverk, men fungerade med andra. När jag googlade runt verkade det finnas andra som hade samma problem. Den enda lösningen som fungerade för mig var att avinstallera nätverkskortet och sedan installera om det.

I praktiken laddade jag hem mitt nätverkskorts drivrutiner, avinstallerade nätverkskortet i enhetshanteraren, och körde därefter drivrutinsinstalleraren så att kortet installerades igen.

Av Tmi

Tips inför datorbygge

Hej,

Har tänkt att sätta ihop en stationär dator som huvudsakligen ska användas mer eller mindre som normal surf/video/kontor-dator, men där jag även vill kunna spela enklare (lite äldre) spel samt ha möjlighet att senare köpa till så jag även kan spela nyare spel om det skulle bli aktuellt.

Något sånt här tänker jag mig;
http://www.inet.se/kundvagn/visa/8934680/2015-12-25

http://www.inet.se/files/img/tiny/forum-divider.png

http://www.inet.se/kundvagn/bild/8934680/2015-12-25

Jag avser inte att överklocka. Om jag skulle bestämma mig för att köpa till ett grafikkort så tänker jag mig att det skulle handla om något i stil med GTX 970.

Finns det några uppenbara dåliga val här, eller kan ovanstående tänkas fungera?

Edit: Kan tillägga att budgeten inte är jätteviktig, men jag vill ju inte betala för mer än vad jag behöver, särskilt inte då jag inte vet om spelande skulle vara aktuellt.

Tack på förhand

Av Tmi

Om du kommer bo där en längre tid kanske det skulle gå att överföra abbonemanget temporärt till ditt namn istället?

Av Tmi

Du får skaffa dig en trådlös router. Om du inte behöver något särskilt avancerat så finns de att köpa för ett par hundralappar i de flesta elektronikbutiker.

Av Tmi
Skrivet av MooDHooDs:

Det fanns någon möjlighet. Vet inte hur.
Hur som helst är det gamla regler vad jag vet. På mitt telenor kontantkort betalar jag 69 kronor och får surfa hur mycket jag vill, båda med mobilen och datormaskinen.

Jasså. Då ska jag nog för säkerhets skull kolla upp så att det inte är några sådana tråkiga regler vad gäller mitt Telenor surfa bas-abonnemang. Tror nämligen att det blir min enda uppkopplingsmöjlighet när jag flyttar då det tydligen är lite uppkopplingstid på två veckor i nya lägenheten.

Hade det inte varit tillåtet skulle det kännas rätt meningslöst att ha ett abonnemang med obegränsad datatrafik.

Av Tmi
Skrivet av Alfa-Omega:

Det är skillnad i taxan mellan att surfa från mobilen och på datorn genom mobilen.
Hos dom flesta operatörer vad jag känner till.

Kolla upp vad som gäller så du inte får en chock.

Tycker det låter lite konstigt. Det spelar väl ingen roll vad det är som genererar trafiken så länge man har en fastställd trafikgräns? Och hur vet operatören huruvida det är telefonen eller en tillkopplad dator som surfar?

Av Tmi

Jag vet inte riktigt hur det är på routersidan, men det borde ju gå att ordna i.o.m. att det inte är så stor skillnad mot om man skulle använda routern som trådlös AP.

På telefonsidan måste man nog dock joxa lite för att få det att fungera. Jag är långt ifrån expert på området, men som jag förstått det måste du göra så att din telefon kan "wifi tether:a", vilket verkar innebära att du först måste roota din telefon (vilket ju i sig innebär vissa risker). Googla lite på "android wifi tether" och se om det är något som skulle åstadkomma det du eftersöker.

Jag ägnade själv bara några minuter åt det här då jag troligen kommer vara två veckor utan trådbundet internet hemma i samband med en flytt. Dock orkar jag nog inte genomgå proceduren då det faktiskt funkar för mig att bara koppla telefonen via USB till datorn och använda internetdelning direkt under de två veckorna. Tejpa fast telefonen ftw ;).

Av Tmi

Har också haft ganska stora problem på sistone. Dock brukar det fungera rätt bra om man först byter till 240p och sen även klickar någon sekund in i klippet. Varför det sistnämnda fungerar vet jag inte, men det funkar för mig :).

Av Tmi

Om du har två laptops ska du givetvis skaffa dig en router med trådlöst - allt annat är ju att skjuta sig i foten

Jadå, du kan koppla din trådlösa router till en trådbunden router. För att undvika DHCP-krockar etc. kan du t.ex. sätta den trådlösa att fungera i Access Point-mode, vilket ungefär innebär att den trådlösa låter den trådbundna fungera som router/DHCP medan den trådlösa själv bara agerar som en förlängning i det trådbundna och som en antenn i det trådlösa.

Hur mycket hindren kommer att spela roll är givetvis rätt svårt att säga eftersom det beror så mycket på ditt boende. Har du en bra router borde det väl inte vara några problem att täcka ett helt hus om den står hyffsat centralt som t.ex. en accesspunkt.

Själv har jag en billig (troligen den billigaste modellen som fanns att tillgå) D-link och den uppvisade redan problem när datorn var på andra sidan lägenheten (en vägg emellan och tre meter "strykande" längs en annan vägg). Det jag gjorde då var att använda en gammal trådbuden router vid modemet och sedan dra en kabel till det andra rummet och sätta upp den trådlösa routern där som en accesspunkt.

Av Tmi

Ender's game samt Koranen (köpte som en souvenir när jag var i Istanbul och tänkte försöka läsa för skojs skull, men den är rätt seg ).

Av Tmi
Skrivet av Random-person:

C-ordet? Ordet i fråga är "cunt", vilket rätt och slätt kan översättas till "fitta". Förstår verkligen inte varför man ska dölja ordets betydelse här. GAPa, inte tar du väl illa åt dig av det ordet?

Håller helt med. Genom sådan självcensur så bidrar man ju helt själv till att upprätthålla en "slöja av oanständighet" kring ordet.

Och dessutom, varför skulle det vara någon som helst skillnad mellan "cunt" och "c-ordet" när alla vet precis vad som menas? Om inte annat så blir det ju nästan mer vulgärt med "c-ordet" just p.g.a. att man då samtidigt antyder att det är fult att säga.

Det var ju inte heller många dagar sedan det var rubriker i amerikanska medier om hur en tv-presentatör sa "the j-word" (jizzum). Suck.

Av Tmi

Sannerligen ett steg i rätt riktning.

Kul med en ny utomjordingsras som fiender. Dock kändes introduktionen lite halvmesig - deras skepp hade ju inte en chans mot Destiny (även om det kanske är så att de inte gick all-out eftersom de ville ha fångar). Kidnappningen var ju inte heller särskilt mycket av en bedrift. Hade varit mer intressant om utomjordingarna hade åsamkat Destiny lite mer skada samt att de gjort lite mer av en "intrusion" och våldsamt kidnappat Chloe.

Dold text
Av Tmi
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Razoz
Jösses vilket ikonkaos.

Kaos är väl ändå lite att ta i?
Har alltid mina vanligaste program uppe i panelen eftersom det är smidigt och utnyttjar den plats som ändå finns där och annars går till spillo.

Av Tmi

http://pici.se/thumbs/t_oJFGJIVFu.gif

Så ser det ut hos mig. Wicked mini-hippo

Av Tmi

Det måste väl vara något med hur routern hanterar svaret. Eftersom de efterföljande stegen har lägre ping så innebär ju det att det inte är någon allmän fördröjning utan snarare något just med hur routern hanterar pingsvaret. Det borde väl därmed inte vara något att oroa sig för.

Av Tmi

Nu använder jag själv inte hotmail, men borde det inte bara vara att sätta på mailforwarding?
Så gör jag själv iallafall med Gmail, där jag har både mitt main-mailkonto samt ett konto jag använder för alla möjliga registreringar på sidor och nyhetsbrev. Registreringskontot är sedan forwardat till mainkontot så att ifall det skulle bli spamstrul så går det alltid att separera (vilket dock inte alls är samma problem längre med de välfungerande spamfiltren.)

Av Tmi

Nej, jag har inte haft några sådana problem så vitt jag vet.

Och snälla, skriv bättre rubriker. [LÄS] får ju en att tro att det är något viktigt i stil med att bredband2 börjar censurera eller ska chockhöja priser eller något i den stilen.